Το σχέδιο τοποθέτησης των Ελλήνων Στρατιωτικών σε αποστολή του εξωτερικού, πέρασε από το ΣΑΓΕ.

0
234

Πέρασε από το ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) το σχέδιο για την τοποθέτηση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών σε αποστολή του εξωτερικού και δη στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τουρκία.

Αυτός άλλωστε θα είναι και ο άσσος στο μανίκι της υπεράσπισης των Α. Μητρετώδη και Δ. Κούκλατζη στο νέο αίτημα αποφυλάκισης που θα υποβληθεί.

Όπως είχε γράψει πρώτο το «OnAlert» με αυτή την υπηρεσιακή μεταβολή τα δυο στελέχη αποκτούν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη γείτονα και κατ' επέκταση αποδομείται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της τουρκικής δικαιοσύνης.

Το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΕΞ είναι σε ανοιχτή γραμμή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία τροπολογίας από την νομική υπηρεσία του ΥΠΕΘΑ, η όποια θα αποσταλεί για έγκριση στο ΥΠΕΞ.

Η τροπολογία θα ενταχθεί σε ένα από τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ που θα κατατεθούν στο προσεχές διάστημα στη Βουλή.

Το νέο αίτημα αποφυλάκισης που θα καταθέσουν οι δικηγόροι του Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη κατατίθεται χωρίς να έχει συνταχθεί ακόμα κατηγορητήριο εναντίον τους.

Γιατί η τακτική αυτή είναι «άσσος» στο μανίκι των δικηγόρων; 

Όπως είχε υπογραμμίσει το «OnAlert» η αναμενόμενη απόφαση του ΣΑΓΕ για την εξτρά αποζημίωσή τους ως υπηρετούντες σε αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό και ενδεχόμενα στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τουρκία, θα καταρρίψει ένα από τα νομικά επιχειρήματα των δικαστικών αρχών της Γείτονος, ανοίγοντας το δρόμο για την αποφυλάκισή τους.

Η τοποθέτησή τους στην Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία αυτομάτως τους δίνει την πολυπόθητη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία. Έτσι θα καταρριφθεί ένα από τα επιχειρήματα των Τουρκικών Δικαστικών Αρχών, στα οποία βασίζουν τις απορριπτικές αποφάσεις στα αιτήματα απελευθέρωσής τους.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφεραν πηγές του ΥΕΘΑ ο στόχος αυτής της απόφασης είναι διττός: να εκπεμφθεί το μήνυμα ότι η πατρίδα δεν εγκαταλείπει κανένα μέλος της και ταυτόχρονα να αποτελέσει μια τονωτική ένεση ηθικού στα δυο στελέχη μας που συμπληρώνουν 70 ημέρες κράτησης. 

Υ.Γ. Τι σημαίνει η απόδοση διπλωματικής ιδιότητας στους αιχμάλωτους Έλληνες στρατιωτικούς – Ανοιχτή σε «αντίποινα» η Τουρκία.

Υ.Γ.1.  Διπλωματικός ελιγμός από τον ΥΕΘΑ Π. Καμμένο για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here