Το σωματίδιο του Θεού!

0
392

Στις 4, 5, 6 Ιουνίου 2013 στις 21.30 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζεται από την ομάδα «κι όμΩς κινείται» το έργο «Το σωματίδιο του Θεού» βασισμένο σε κείμενα του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη.

Σκηνογραφία: Bentancor Camilo

Μουσική (σύνθεση και ερμηνεία): Χαΐνης Δ. Αποστολάκης και οι Κ. Αντωνίου, Τ. Κανέλλος, Θ. Ρέλλος (mode plagal) 

Ερμηνεία και Συνδημιουργία: Αποστολάκης Δημήτρης, Βαρδαξόγλου Αλέξανδρος, Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα

Είσοδος: 10 €

Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας από τον Δ. Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN, ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς. 

Οι 7 ερμηνευτές (χορευτές και ακροβάτες) αναπτύσσουν μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών, που κυμαίνεται ανάμεσα στην οπτικοποίηση, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση της μικρής ανθρώπινης εμβέλειας, μέσα σε αυτό το εξωφρενικό και πολυσχιδές σύμπαν και την ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, με ότι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πως φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here