Το ΤΕΛΕΙΟ χτύπημα Κουμουτσάκου στον Μητσοτάκη.

0
464

Δεν έμεινε σιωπηλός ο Γιώργος Κουμουτσάκος απέναντι στην φάπα που έφαγε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειας στη Βουλή.

Μπορεί ο  Κυριάκος Μητσοτάκης να έκανε πως δεν γνώριζε τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τις απ’ αξιώτικες δηλώσεις με τις οποίες χαρακτήριζε περίπου ως  Μειοδοσία την αποσπασματική επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.

Παρότι τότε, ως αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, εξέφραζε πλήρως τον αρχηγό του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λοιπόν Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και προκειμένου να αποδείξει την υποκρισία του Πρωθυπουργού ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του υπενθύμισε τις δηλώσεις του τομεάρχη του, ο οποίος αποκαλούσε σχεδόν «Εθνικά Επικίνδυνη» την ενέργεια που τότε ήθελε να κάνει η κυβέρνηση του Τσίπρα!

Την ώρα που την «έκανε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την καταδίκαζε, ο Τσίπρας του υπενθύμισε τις δηλώσεις Κουμουτσάκου…

ΤΟΤΕ ο πρωθυπουργός είπε το αμίμητο: Δεν τα έλεγα εγώ! Με άκουσες εμένα να τα πω;

Ενδεικτικό είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Τασούλας, απαγόρευσε στον κύριο Κουμουτσάκο να πάρει το λόγο παρότι το ζητούσε επιτακτικά.

Όμως ο κ. Κουμουτσάκος  μη αποδεχόμενος την εν λόγω απαγόρευση, έδωσε  την κατάλληλη απάντηση-χτύπημα, όταν μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφέρθηκε στο γεγονός ότι:

«Όταν δόθηκε, από τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών κ. Τσίπρα, η εντολή στον Γιώργο Κατρούγκαλο να ετοιμάσει το νόμο και να πάει στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερώσει τα κόμματα, ως εκπρόσωπος της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος φρέναρε την ψήφιση του, λέγοντας «μην τολμήσετε να το φέρετε και να δεσμεύσετε τη χωρά σε προεκλογική περίοδο».

Το, εν λόγω, φρενάρισμα προσπάθησε να δικαιολογήσει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λέγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το Εθνικό Συμβούλιο έγινε στις 19 Απριλίου. Όμως οι Ευρωεκλογές έγιναν στις 23 Μαΐου. Τι θα έπρεπε να πούμε, ΝΑΙ;»

Στο ζύγι, προφανώς, του Εθνικού και του Κομματικού συμφέροντος, το δεύτερο ήταν βαρύτερο και, ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη κίνηση καθυστέρησε σχεδόν δύο χρόνια. Αυτή η ίδια κίνηση που σήμερα πανηγυρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία ως «μεγάλωμα» της χώρας μας.

Τώρα, εάν ο κ. Κουμουτσάκος αποκάλυψε αυτή την Εθνική Μειοδοσία από αφέλεια, ή εάν ήθελε απλώς να δείξει τη δυσαρέσκειά του για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, ας το ψάξουν στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Παρόλα αυτά, εάν ο κύριος Κουμουτσάκος έχει πολιτική αξιοπρέπεια, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here