Το τελευταίο Αντίο στον ευπατρίδη Γιάννη Μελά.

0
1066

Σε κλίμα οδύνης και σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω του Κορωνοϊού,  έγινε η κηδεία του Γιάννη Μελά χθες 19/02/21 στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία παρουσία μόλις δέκα ατόμων εντός του ναού.

Μετά ακολούθησαν: (Φωτό1) Ο βαθιά συγκινητικός επικήδειος λόγος του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου εκ μέρους του Δήμου Κηφισιάς (Φωτό2) Ο επικήδειος λόγος του κ. Μαρίνου Παπαδόπουλου που περιείχε συνοπτικά το Έργο Ζωής του Γιάννη Μελά, την ίδρυση του Σωματίου Φίλων Παύλου Μελά «Καπετάν Μίκης Ζέζας» για την σωτηρία της Οικίας του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και (Φωτό3) Ο συγκλονιστικός επικήδειος λόγος της κ. Δήμητρας Βόλκου που αναφερόταν στην απαρχή μιας μεγάλης φιλίας του πατέρα της Σταύρου Βόλκου, του Νέστορα των Δημοτικών δρώμενων της Κηφισιάς, με τον Γιάννη Μελά.

Συγγενείς και στενοί του Φίλοι, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, συγκινημένοι τον αποχαιρέτησαν ευχόμενοι όπως ο Θεός αναπαύσει την ψυχή του. Καλό Παράδεισο να έχει. Θα ζει πάντοτε στις καρδιές τους και θα τον θυμούνται  με εκείνο το χαρακτηριστικό γλυκό χαμόγελο του.

Συντετριμμένοι, η κόρη του Λουκία, οι  γιοι του Πάνος και Παύλος και ο αδελφός του Γιώργος (ο οποίος ήρθε επί τούτου από την Αμερική μαζί με την κόρη του Χλόη), αλλά ταυτόχρονα και πολύ Υπερήφανοι διότι ο Γιάννης Μελάς  ήταν  ένας σύγχρονος  Άξιος Έλληνας, που σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

H σύζυγος του Μαργαρίτα παρέμεινε καθηλωμένη στην οικία της οικογενείας, λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Ήταν ένας Κύριος με «Κ» κεφαλαίο, ο οποίος κόσμησε την Κηφισιά μας  και πορεύτηκε τιμώντας την καταγωγή του, δίνοντας από καρδιάς  μεγάλους  αγώνες  για την διάσωση της οικίας του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Κηφισιά.

ΗΜΕΡΑ Παρασκευή 19/02/21 στην Κηφισιά γράφτηκε ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ της  ζωή του.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Διάφορα Μέλη του Σωματίου Φίλων Παύλου Μελά «Καπετάν Μίκης Ζέζας» τον αποχαιρετούν…

1.Nikos D. Karabelas  Feb 12, 2021, 4:42 PM (3 days ago)

Τι δυσάρεστα νέα!! Λυπάμαι πάρα πολύ!! Έφυγε ένας ακόμη μεγάλος Έλληνας! Συλλυπούμαι!  Νίκος Δ. Καράμπελας

2.Φραγκίσκος Νηστικάκης  Feb 12, 2021, 4:42 PM (3 days ago)

Καλό σου ταξίδι Γιάννη. Θα σε θυμόμαστε με συγκίνηση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Φραγκίσκος Νηστικάκης

3.Markos Mastrakas  Feb 12, 2021, 5:39 PM (3 days ago)

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,

Το μήνυμά σου αυτό με τάραξε διότι ο αγαπημένος μας φίλος ευπατρίδης Γιάννης Μελάς πέρασε στην αιωνιότητα!…Είμαι βέβαιος ότι η μνήμη του θα είναι παντοτινή στην κοινωνία της αγαπημένης του Κηφισιάς που τόσα πολλά καλά προσέφερε με ευγένεια μοναδική και πάντοτε  ανιδιοτελώς!!!…

Γι’ αυτό ο τίτλος που του αρμόζει είναι κατά τη ταπεινή μου γνώμη «Άξιος της Πατρίδος»!…Με ιδιαίτερη συγκίνηση διαβιβάζω από καρδιάς τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του!…ΜΜ.

4.Fotini Andoulaki Feb 12, 2021, 6:11 PM (3 days ago)

Αγαπητέ κύριε Αγγελίδη,

Tο μήνυμά σας με συγκλόνισε διότι μόλις τον Ιανουάριο του ευχήθηκα και τον άκουσα πολύ καλά. Τα συλλυπητήριά μου σε όλη την οικογένεια. Ο κύριος Μελάς ήταν ένας άνθρωπος που δεν θα ξεχάσω ποτέ!

Ως εκδότρια του περιοδικού VOLTA μοιράστηκα τις αναμνήσεις του και τις αγωνίες του και δημοσίευσα σχετικά άρθρα. Καλό ταξίδι και ας αναπαυθεί η ψυχή του! Φωτεινή Ανδρουλάκη.

5.Nina Gatzoulis Fri, Feb 12, 6:15 PM (3 days ago)

Να είναι ελαφρύ το χώμα του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.  Οι Μακεδόνες σήμερα θρηνούμε έναν άξιο πατριώτη. Με λύπη, Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων.

6.Στέφανος Μπιτσάρας, stefanosvb@aol.com Feb 12, 2021, 7:25 PM (3 days ago)

Καλός φίλος και πάρα πολύ καλός πατριώτης θα μας λείψει. Αντίο φίλτατε Γιάννη, οι επιστολές σου θα παραμένουν για ενθύμιο. Στέφανος Μπιτσάρας, Πρόεδρος της Επιτροπής Φίλοι του Συνταγματάρχη Φριζή.

7.Τζένη Τσαδήλα Feb 12, 2021, 8:37 PM (3 days ago)

Κύριε Αγγελίδη,

Εκ μέρους του Πανελληνίου Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» ΕΚΦΡΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΔΎΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΑ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!! Γραφείου Τύπου, Τζένη Τσαδήλα.

8.Katerina Krondira Fri, Feb 12, 4:19 PM (3 days ago)

Θερμά συλλυπητήρια. Katerina Krondira.

9.Ιερός Λόχος 2012 Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων Sun, Feb 14, 10:29 AM (1 day ago)

Η Πατρώα Γη μας εκτός από τους Αθάνατους ήρωες μας του παρελθόντος, κρύβει μέσα της και εκατοντάδες σύγχρονους άξιους Έλληνες που σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς υπέρ πίστεως και Πατρίδος. Ένας τέτοιος άξιος αγωνιστής του Έθνους ήταν και ο Ιωάννης Μελάς.

Ένας άνθρωπος που γνωρίσαμε στους αγώνες για την διάσωση της οικίας του  Ήρωα Παύλου Μελά – συγγενή του εκλιπόντος – στην Κηφισιά Αττικής. Ευχόμαστε στους οικείους τους συλλυπητήρια και να είναι γεροί και να θυμούνται τον κύριο Γιάννη! Ο Κύριος ας αναπαύσει την ψυχή του!

Εκδόσαμε την παρακάτω ανακοίνωση για τον αγαπητό μας κ. Μελά:

http://ierosloxos2012.blogspot.com/2021/02/blog-post_34.html  

10.Γκιουλέκας Κωνσταντίνος info@gioulekas.gr  Feb 15, 2021, 8:58 AM (5 hours ago)

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Καλό Παράδεισο να έχει. Θα ζει στις καρδιές μας. Θα τον θυμόμαστε  μ’ εκείνο το χαρακτηριστικό γλυκό χαμόγελο του. Φίλε Γιάννη Μελά, καλό ταξίδι. Στάλθηκε από το iPhone μου.

-Athanasios Tagias tagat285@gmail.com Sat, Feb 13, 3:47 PM (2 days ago)

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου  για την απώλεια του εκλεκτού φίλου, ιδρυτού και Προέδρου του Σωματείου «Καπετάν Μίκης  Ζέζας».  Φιλικά, Αθανάσιος Τάγιας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Αγαπημένε μας Φίλε Γιάννη Μελά, καλό σου ταξίδι. Θα υπάρχεις πάντα στη σκέψη και την μνήμη μας ως Πρότυπο Αληθινού Ανθρώπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here