Το τελευταίο παγκόσμιο χειροκρότημα στον ανυπέρβλητο Μίκη.

0
373

Φτωχότερη είναι  η Ελλάδα, καθώς ένα κομμάτι της «έφυγε», αφήνοντας πίσω μια από τις σπουδαιότερες παρακαταθήκες στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν περιορίστηκε στα σύνορα της «πολύ μικρής και πολύ μεγάλης συνάμα Ελλάδας» – όπως είχε πει και ο μεγάλος Οδυσσέας Ελύτης – αλλά έγινε γνωστός σε όλη την οικουμένη, μεταφέροντας ένα κομμάτι της ψυχής του μέσα από τα τραγούδια του. Ένα κομμάτι που θα μείνει για πάντα ζωντανό.

Η είδηση για τον θάνατο του 96χρονου σπουδαίου δημιουργού, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή, έγινε γνωστή λίγο μετά τις 9 το πρωί και όπως ανέφερε η κόρη του, Μαργαρίτα, η οποία ήταν στο πλευρό του συνέχεια, «ξεκουράζεται τώρα, γιατί υπέφερε πολύ τις τελευταίες ημέρες. Να τον αγαπάτε».

Είναι από τις λίγες φορές που ένα πρόσωπο, γίνεται συνώνυμο του αγωνιστή, ενός Πανέλληνα – όπως έγραψε η πρόεδρος της Δημοκρατίας –ικανού να ενώσει ανθρώπους με εκ διαμέτρου αντίθετες καταβολές και απόψεις.

Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη σκόρπισε θλίψη σε όλους τους Έλληνες. Άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά και εκείνοι που μεγάλωσαν με τις συνθέσεις, με τα τραγούδια του, μίλησαν στο OPEN για την ανεκτίμητη προσφορά του.

Για τον άνθρωπο, που έβαλε σε όλα τα Ελληνικά σπίτια τους μεγάλους ποιητές, για εκείνον που τραγουδήθηκε όσο ίσως κανείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here