«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ» της Σοφίας Μαλτέζου.

0
221

«Σε όσους επιμένουν να σκέφτονται αλλιώς» γράφει στην πρώτη σελίδα του μυθιστορήματός της η γνωστή και καταξιωμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Σοφία Μαλτέζου που διαθέτει κι ένα από τα πλουσιότερα και πιο σπάνια αρχεία.

Και πράγματι η ιστορία του νέου βιβλίου της είναι πρωτότυπη και διαφορετική απ όσες έχουμε διαβάσει.

Αυτή η πόλη στην οποία διαδραματίζονται όλα, αλλά και οι κάτοικοί της, είναι τόσο διαφορετική, αλλά και τόσο όμοια με τη δική μας, τόσο παράλογη, αλλά και τόσο λογική….

Με τη μαεστρία του λόγου, προνόμιο μεγάλο που διαθέτει η συγγραφέας , μας οδηγεί μέσα από τα δικά της μονοπάτια σε ένα παραμύθι που θα μπορούσε να είναι και αληθινό.

Η Σοφία Μαλτέζου φοίτησε στο πανεπιστήμιο Σερ Τζορτζ Ουίλλιαμς του Μοντρεάλ και συμπλήρωσε τις σπουδές της στο δικαστικό κι ελεύθερο ρεπορτάζ σε εφημερίδες.

Πτυχίο στην κοινωνική έρευνα απέκτησε με τη δουλειά της στα περιοδικά καθώς και στο ραδιόφωνο. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ – με ανάμειξη στα κοινά της Ένωσης – μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, έχει γράψει επτά βιβλία με κύριο θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις και εργαλείο το σύνθημα που πρώτη έριξε στο «Μπλοκάκι της Μελίντας» των Επικαίρων: «ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ».

«Τι συμβαίνει σε μια μικρή πολιτεία όταν, την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου, τρία εκατομμύρια κάτοικοι διαπιστώνουν πως έχουν καταστεί ανίκανοι; Πόσο άντρες ήσαν πριν το…χτύπημα; Τι είναι «έρωτας»; Μπορεί ένας λαός «ανικάνων» να πάρει την τύχη στα χέρια του; Πως μια προεκλογική περίοδος μεταμορφώνεται σε μια γιορτή της Δημοκρατίας;

Είναι δυνατόν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι να διαμορφώνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα σε ένα εκλογικό ντιμπέιτ, όπου παίρνουν μέρος εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών τάξεων; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα, επιχειρεί να απαντήσει το μυθιστόρημα της Σοφίας Μαλτέζου, ένα σύγχρονο «Παραμύθι Χωρίς όνομα», που όλα μπορούν να συμβούν…».

Αυτονόητο αφού η καυτή πένα της έμπειρης δημοσιογράφου-συγγραφέως με τον κοφτερό, έξυπνο και πρωτότυπο λόγο της μας μεταφέρει σε μια κοινωνία που διαφέρει από όλες και μοιάζει με όλες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here