Το τρίγωνο Φραγκοπούλου!

0
874

Όλοι γνωρίζετε το παραμύθι του Αισώπου «Ο Ψεύτης Βοσκός» που αντί να φυλάει το κοπάδι του, όπως τον είχαν συμβουλέψει οι μεγαλύτεροι βοσκοί που ήταν πιο γνωστικοί, κοιτούσε μόνο πως να περάσει την ώρα του, μέχρι να δύσει ο ήλιος και να γυρίσει πάλι στο χωριό.

Στη διασταύρωση Φραγκοπούλου και Γ. Λύρα ο Δήμος απέκτησε μια έκταση 24 στρεμμάτων.

Μία μέρα, μην έχοντας τι να κάνει, σκέφτηκε να σκαρώσει μια φάρσα στους άλλους βοσκούς. Ανέβηκε σε ένα βράχο πάνω στο λόφο και άρχισε να φωνάζει προς την κατεύθυνση του χωριού: «Λύκος! Λύκος!». Η συνέχεια και το αποτέλεσμα είναι γνωστά….. 

Γνωστό είναι και το δίδαγμα του παραμυθιού…….ότι τα ψέματα καταστρέφουν την εμπιστοσύνη. Όταν κάποιος λεει συνεχώς ψέματα, οι άνθρωποι γύρω του, επειδή δεν μπορούν να ξέρουν πότε λεει την αλήθεια και πότε λεει ψέματα, σταματούν να τον πιστεύουν γενικά.

Πριν από δέκα χρόνια λοιπόν εντάχθηκε το τρίγωνο Φραγκοπούλου στο σχέδιο πόλης. Στη διασταύρωση Φραγκοπούλου και Γ. Λύρα απέκτησε ο Δήμος μια έκταση 24 στρεμμάτων, την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τη διαθέσει για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος Κηφισιάς.

 

Η «μακέτα» κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων στη έκταση 24 στρεμμάτων στην διασταύρωση Φραγκοπούλου και Γ. Λύρα.

Το 2007 εργολάβος κατέλαβε ένα μέρος του οικοπέδου και το χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικό χώρο. Στο υπόλοιπο μέρος του οικοπέδου λειτουργούσε αυτοσχέδιος αθλητικός χώρος, όπου μπορούσαν τα παιδιά της περιοχής και έπαιζαν. 

Τις Καθαρές Δευτέρες πάντα ήταν ένας χώρος που μαζεύονταν οι κάτοικοι με τα παιδιά τους και πέταγαν τον χαρταετό, άλλωστε ήταν ο μοναδικός μεγάλος χώρος της περιοχής. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει την έκταση 24 στρεμμάτων για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων!

Όταν ο κ. Χιωτάκης πήρε την απόφαση να το «αξιοποιήσει» το έκλεισε όλο με τοίχο από μπετόν και έμειναν όλοι οι πολίτες και τα παιδιά της γειτονιάς χωρίς ένα χώρο που είχαν και έπαιζαν.

Κακές γλώσσες λένε ότι διαμαρτύρονταν οι VIPS των παρακείμενων μεζονέτων από τις φωνές των παιδιών και ο Δήμαρχος «προστάτευσε» τον χώρο από τα παλιόπαιδα!

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Και σε κάθε προεκλογική περίοδο ο κ. Χιωτάκης ανήγγειλε την αξιοποίηση της περιοχής! 

Στην τελευταία προεκλογική περίοδο πριν τέσσερα χρόνια ήταν τόσο πειστικός, που οι κάτοικοι της γύρω περιοχής τον πίστεψαν και ανάρτησαν πανό και τον ευχαριστούσαν για την ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή και ότι επιτέλους ξεκινάνε τα έργα.

Πέρασαν άλλα τέσσερα χρόνια και έρχεται πάλι σήμερα ο κ. Χιωτάκης αυτή τη φορά με μακέτες για να πει στους Κηφισιώτες ότι έτσι θα γίνουν τα έργα στην περιοχή, εκεί θα πάει το γυμναστήριο, στο άλλο σημείο το γήπεδο, εκεί πέργκολες, παγκάκια κ.λ.π.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 10.964067,41 ευρώ, αναφέρεται σε δελτίο τύπου από το γραφείο Δημάρχου. Αυτά δύο μήνες πριν από τις εκλογές Μαΐου 2014!!

Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ τώρα: Να πιστέψω αυτή τη φορά τον κύριο Δήμαρχο……ή να αξιοποιήσω τη σοφία του μεγάλου μας προγόνου, του Αίσωπου;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here