Το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε ελικοδρόμιο και μόνιμη δύναμη στην Ελληνική νησίδα Πασάς των Οινουσσών για να προστατευτούν οι Οινούσσες!

0
525

Το ΥΠΕΘΑ προέβη στην λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας: Απόφαση για μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη Ελληνική νησίδα Πασάς των Οινουσσών, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες ανάγκασε την πολιτική ηγεσία να λάβει δραστικά μέτρα.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την διαφύλαξη των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου όπως αναφέρει η «Καθημερινή», καθώς οι συνεχόμενες πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και οι «βόλτες» της τουρκικής Ακτοφυλακής στις Οινούσσες μπροστά στα μάτια του ΝΑΤΟ έχουν προκαλέσει συναγερμό. 

Οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίστηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, παρά την ελληνοτουρκική συμφωνία για «μορατόριουμ» κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών.

Την Μεγάλη Παρασκευή, σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής απείλησαν να συλλάβουν έλληνα ψαρά στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με τον ισχυρισμό ότι έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα κάτι που δεν ίσχυε.

Παράλληλα, τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235 πραγματοποίησε τρεις υπέρ-πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και ζεύγος τουρκικών F-16 μια υπέρ-πτήση πάνω από την νήσο Παναγιά, σε πολύ χαμηλό ύψος. 

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα αναζητεί τρόπο για να επιβάλλει τις αναθεωρητικές της βλέψεις. Ποτέ στο παρελθόν δεν «πίεζε» τόσο πολύ και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υ.Γ. Σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να σταματήσει την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στη νησίδα Παναγιά με μεγάφωνα!

Υ.Γ.1. Όλα ήταν έτοιμα για την κατάληψη της Ελληνικής νησίδας Πασάς των Οινουσσών: Οι Αρχηγοί των τουρκικών Επιτελείων είχαν ήδη μεταβεί στην φρεγάτα TCG Gökova (F-496)!

Υ.Γ.2. ΑΡΚΟΥΝ όμως αυτά για να προστατευτούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;

Υ.Γ.3. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ άμεση αξιοποίηση της ιδιότητας μας ως κράτος Μέλος της Ε.Ε. για την δημιουργία πολιτικού και οικονομικού κόστους για την Τουρκία όπως:

-Πάγωμα νέων κεφαλαίων μέχρις ότου η Τουρκία αποσύρει τις αναθεωρητικές της βλέψεις στο Ανατολικό Αιγαίο.

-Πάγωμα όλων των κονδυλίων που παίρνει η Τουρκία από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και σύνδεσή τους με την υλοποίηση των ανωτέρω.

-Άσκηση ΒΕΤΟ στην υπό διαμόρφωση συμφωνία νέας αναβαθμισμένης Τελωνιακής Ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας μέχρι την πλήρη εφαρμογή της υφιστάμενης με όλα τα Κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης κα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

-Άσκηση ΒΕΤΟ στην πολιτική που προωθείται για άρση της θεώρησης βίζας στους Τούρκους πολίτες, μέχρις ότου η Τουρκία αποσύρει τις αναθεωρητικές της βλέψεις στο Ανατολικό Αιγαίο. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here