Το ΧΟΝΤΡΑΙΝΗ η Τουρκία σε Θράκη και Αιγαίο με Γερμανική….αβάντα-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

0
225

Η Τουρκία αναβαθμίζει επικίνδυνα την προκλητικότητα της σε βάρος της Ελλάδας.

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της σε βάρος της Ελλάδας, με τη Θράκη μας αυτή τη φορά να στοχοποιείται εκ νέου σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μόλις τρείς ημέρες νωρίτερα σε σχετικό άρθρο μας είχαμε αναδείξει τις Τουρκικές προκλήσεις στη Θράκη, όπου το αποκαλούμενο FEP Party έστησε νέο σόου γιορτάζοντας την 30η επέτειό του με τη συμμετοχή περίπου 4.000, πως ισχυρίζεται, στη συναυλία του καλλιτέχνη Edip Akbayram.

Η Πρόεδρος του Κόμματος FEP Çiğdem Asafoğlu, και άλλοι αξιωματούχοι έστειλαν μήνυμα: «Γεννηθήκαμε Τούρκοι, θα πεθάνουμε Τούρκοι. Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με την ταυτότητά μας, την ουσία μας».

Η νέα τουρκική πρόκληση

Σήμερα η Τουρκία προέτρεψε την Ελλάδα να ακυρώσει μια εγκύκλιο που σύμφωνα με την ίδια  περιορίζει τους μουσουλμάνους μαθητές και εκπαιδευτικούς από την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ελληνικές αρχές να «ανατρέψουν την απόφαση που περιορίζει τους μαθητές και τους δασκάλους που πηγαίνουν στα δημοτικά σχολεία των τουρκικών μειονοτήτων στη Δυτική Θράκη από τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις».

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε πρόσφατα αποτελεί ένα βήμα προς τον περιορισμό της ελευθερίας της θρησκείας και της συνείδησης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συμβουλευτικό Συμβούλιο της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε ότι η πρακτική στους νομούς Ροδόπης και Έβρου είναι αντίθετη με το νόμο και «είναι πονηρή, τουλάχιστον, αν όχι απάτη».

«Καλούμε όλες τις αρχές να σεβαστούν τις ευαισθησίες μας και να κάνουν τις ρυθμίσεις που λαμβάνουν αμέσως υπόψη αυτές τις ευαισθησίες», πρόσθεσε.

Που εστιάζει η Τουρκία;

Εδώ χρήζει ιδιαίτερης προσοχής το γεγονός ότι οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες της Θράκης μας, παίρνοντας «γραμμή» από το Τουρκικό κράτος, προσπαθούν να εμφανίσουν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως Τουρκική.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει, αφού ως γνωστόν τόσο οι αθίγγανοι μουσουλμάνοι, όσο και οι Πομάκοι μουσουλμάνοι της Θράκης μας ουδεμία σχέση έχουν με την Τουρκία και δεν έχουν τουρκική καταγωγή, ενώ οι Πομάκοι μιλούν τη δική τους γλώσσα, η οποία φυσικά δεν είναι η τουρκική.

Τέλος αναφορικά με την εκπαίδευση και τα όσα καταγγέλλουν οι Τούρκοι, αυτά είναι αβάσιμα και διαστρεβλωμένα τελείως.

Οι σχέσεις Ερντογάν-Μπάϊντεν

Σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανεντιμότητα.

Ο  Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι αισθάνεται ότι οι σχέσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν «δεν ξεκίνησαν καλά» από την άφιξή του στον Λευκό Οίκο.

«Ελπίζω, ως δύο χώρες του ΝΑΤΟ, να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με φιλία και όχι με εχθρότητα», είπε για τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σε ευρείας κλίμακας ενημέρωση προς τους  Τούρκους δημοσιογράφους, προσθέτοντας «αλλά η τρέχουσα κατάσταση στις σχέσεις μας  δεν προμηνύει καλά αποτελέσματα».

Είπε ότι «συνεργάστηκε καλά» με τους προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ, αλλά «δεν μπορώ να πω ότι τα πράγματα έχουν ξεκινήσει καλά με τον κ. Μπάιντεν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here