Το Χρονικό της Συγκάλυψης του Σκανδάλου Novartis-Έκθετος ο Μητσοτάκης!

0
239

Από τον Οκτώβριο του 2019 στο Ιούλιο του 2022. Το Φιάσκο Νοvartis και οι πραγματικοί συντονιστές.

Το Φιάσκο Novartis εκθέτει ανώτατα στελέχη της Δικαιοσύνης, συγκροτήματα μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφους, το λεγόμενο «Κόμμα Novartis» στο σύνολό του, αλλά πρωτίστως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχεδιασμό (όχι μόνο πριν, αλλά κυρίως) μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

ta-aponera-tou-skandalou-tis-novartis-7 - Προϊόντα της Φύσης

Ας επιχειρήσουμε μια αναδρομή στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο:

– 8 Οκτωβρίου 2019 η Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ αποφασίζει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εναντίον του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με κατηγορίες για δήθεν παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

– Τον Ιούνιο του 2020 η Novartis έρχεται σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το Αμερικανικό Δημόσιο και υποχρεώνεται να καταβάλλει το ποσό των 345 εκατομμυρίων δολαρίων για τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα.

Στο κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού γίνεται η εξής αναφορά για τη δράση της Novartis στην Ελλάδα:

«Να παρακινήσουν τους ξένους (σσ: τους έλληνες) αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην κυβέρνηση και τους Οργανισμούς και τα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων των Οργανισμών και των Οργάνων προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis Hellas».

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ήδη ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τις 23 Δεκεμβρίου 2020, με την οποία ζητά από το Ελληνικό δημόσιο να προχωρήσει σε άμεση αποστολή αιτήματος προς τις αρχές των ΗΠΑ για την παροχή όλων των στοιχείων της υπόθεσης και καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να πράξει όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

– Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά από αποτυχημένες προσπάθειες που κατέπεσαν στην Δικαιοσύνη να αφαιρέσει τον φάκελο της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τελικά κατήργησε την Εισαγγελία Διαφθοράς με νόμο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, και δημιούργησε νέα Εισαγγελία, προκειμένου να αφαιρεθεί ο φάκελος από την Ελένη Τουλουπάκη με αυτόν τον τρόπο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here