Το «Χρυσό Αγόρι της ΔΕΗ», ο Επενδυτής κουμπάρος της υπουργάρας και το στόλισμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στον Βενιζέλο…του Γιάννη Ντάσκα.

0
331

Στη Δύση οι πολιτικοί παραιτούνται…

Για πολλούς λόγους, αλλά ιδιαίτερα όταν αποκαλύπτεται ότι άλλα λένε και αλλιώς ζουν ατομικά, οικογενειακά, οικονομικά, πολιτικά κλπ.

Και εκεί υπάρχουν σκοπιμότητες και συμβιβασμοί για να κρατήσουν την εξουσία. Η σειρά «Η ανατομία ενός σκανδάλου» στο ΝΕΤΦΛΙΞ προσφέρεται για να δει κανείς και εκεί την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό.

Γενικά όμως είναι κανόνας οι παραιτήσεις για τέτοιους λόγους, έστω και μετά πίεση από τις αποκαλύψεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην Ελλάδα οι παραιτήσεις είναι σπανιότατη εξαίρεση. Γιατί αν γίνει κανόνας απλά θα αλλάξει ταχύτατα η σύνθεση της πολιτικής σκηνής. Δεν θα μπορούν να κυβερνούν επί 150 χρόνια οι ίδιοι πυρήνες οικογενειών, συγγενών και φίλων.

Και αρκετές ξένες δυνάμεις δεν το θέλουν. Γιατί τα συμφέροντά τους τα πρακτορεύουν για χρόνια συγκεκριμένοι. Κι άλλες μικρές σαν την Ελλάδα χώρες έχουν συμφέροντα και προστασία από μεγάλες δυνάμεις, αλλά σε βάση δημοκρατικών αρχών και κανόνων και όχι εξουσίας «φυλάρχων». Έτσι έχουν κανονίσει τα του Οίκου τους.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here