Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια – Δείτε πόσο πραγματικά κοστίζει κάθε ώρα πτήσης του πρωθυπουργικού Gulfstream……. του Μαρίνου Γκασιάμη.

0
195

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες διάφορα ΜΜΕ που έχουν στηρίξει και στηρίζουν ένθερμα την Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχουν επιδοθεί σε μια εντελώς λαϊκίστικη ρητορική, παρά το γεγονός πως κατά τα άλλα κατηγορούν την κυβέρνηση για λαϊκισμό.

Κατηγορούν λοιπόν μεταξύ άλλων πως το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα με το πρωθυπουργικό Gulfstream κόστισε εξωφρενικά ποσά.

Αναφέρουν ενδεικτικά πως κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπέρ-πτήσεων και τέλη αεροδρομίων.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά γνωστός αρθρογράφος πως κάτι τέτοιο σημαίνει ότι «για τις 10 ώρες του «πήγαινε» και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια»!!

Κάποια άλλα ΜΜΕ εξέφρασαν την άποψη πως το κόστος πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου είναι στα 8600 δολάρια ανά ώρα πτήσης.

Προφανώς ως βάση των υπολογισμών τους ο ή οι αρθρογράφοι δεν χρησιμοποίησαν το κοστολόγιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Κάποιοι από αυτούς χρησιμοποίησαν το κοστολόγιο ενοικίασης ενός ιδιωτικού Gulfstream από το περιοδικό Forbs, ξεχνώντας ή παραβλέποντας πως το συγκεκριμένο δεν είναι ιδιωτικό αλλά κρατικό αεροπλάνο, κάτι που σημαίνει πως το κόστος δεν το «τσεπώνει» κάποια ιδιωτική εταιρία.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ 169 τεύχος Β του 2012 το τιμολόγιο κόστους ανά ώρα πτήσης για το συγκεκριμένο αεροπλάνο ανέρχεται στα 3192,92 ευρώ σύμφωνα δε με πηγή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας μαζί με τους μισθούς, συντήρηση, τέλη κλπ το συνολικό κόστος φτάνει περίπου στα 5200 ευρώ ανά ώρα πτήσης και όπως μας διαβεβαίωσε οι τιμές δεν έχουν αλλάξει από την εποχή του συγκεκριμένου ΦΕΚ… 

Σε καμιά περίπτωση λοιπόν το κόστος του ταξιδιού του πρωθυπουργικού αεροπλάνου στην Κούβα και η επιστροφή του από αυτήν δεν φτάνει το ποσό των 300.000 ευρώ και σε καμιά περίπτωση το κόστος δεν το επωφελείται κάποια ιδιωτική εταιρεία του περιοδικού Forbs.

Ακόμα και από άλλη οπτική γωνία, το συγκεκριμένο ταξίδι δεν ήταν αναψυχής αλλά ένα ταξίδι που ωφέλησε και την Ελλάδα διπλωματικά αλλά και την ΕΕ καθώς ο πρωθυπουργός μίλησε με τον Ραούλ Κάστρο και για τις υπό διαμόρφωση σχέσεις της Κούβας με τις Βρυξέλλες τις οποίες τόσο πολύ λάτρεψαν και λατρεύουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ της χώρας που λειτουργούν και σαν λαγοί της αντιπολίτευσης.

Κυβερνητικοί κύκλοι για το κόστος του ταξιδιού

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν μάλιστα σχετικά πως δημοσιεύματα, που στηρίζονται σ΄ έναν….πιλότο(!) που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα «έφτασε τις 300.000 δολάρια»!

Ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!

Θα πρέπει τώρα ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!

Πηγή: www.koutipandoras.gr

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Από την αρχή της διακυβέρνησης Παπανδρέου ξοδεύτηκαν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για τα διάφορα αεροπορικά ταξίδια…….

Την περίοδο αυτή το EMBRAER 209 πραγματοποίησε 41 πτήσεις με διάρκεια 230 ώρες και κόστος 1,6 εκατ. ευρώ, το Gulfstream έκανε 36 πτήσεις σε 310 ώρες και στοίχισε 2 εκατ. ευρώ, το LEGACY εκτέλεσε 43 πτήσεις σε 272 ώρες με κόστος 1,9 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση της «χλιδής» χρησιμοποίησε και ελικόπτερα, όπως π.χ. για να μεταβεί ο Πάγκαλος στη Κέα.

Το ελικόπτερο Augusta Β-212 πραγματοποίησε 2 πτήσεις, διάρκειας 4 ωρών, με κόστος 20.522 ευρώ, το VIP SUPER PUMA πέταξε 12 φορές για 47 ώρες, με κόστος 251.884 ευρώ και το CHINOOK (CH-47D) έκανε 2 πτήσεις σε 7 ώρες, που κόστισαν 40.164 ευρώ.

Το ταξίδι του υπουργού Οικονομίας στις ΗΠΑ, όπου πήγε για να συναντήσει τον επικεφαλής του ΔΝΤ, είναι όπως σας τα παραθέτουμε:

-Πτήση αεροσκάφους Gulfstream: Κόστος 140.000 ευρώ.

-Κόστος ταξιδιού των οκτώ ατόμων που αποτελούσαν την αποστολή του υπουργείου Οικονομικών ,με εισιτήρια bussiness class παρακαλώ για να μην ταλαιπωρηθούν: 17.600 ευρώ!

Παράδειγμα σπατάλης ήταν η Σύνοδος Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου του 2011 στις Βρυξέλλες. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν σηκώσει και τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη προκειμένου να ταξιδέψουν στον ίδιο προορισμό, τις ίδιες ημερομηνίες και για την ίδια συνεδρίαση!!

Τότε τα διάφορα ΜΜΕ που τους στήριζαν…….έπαθαν μουγκαμάρα!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here