Το CLUB των Ανεξαρτητοποιημένων / Οπορτουνιστών Δημοτικών Συμβούλων.

0
1604

Η αρχική ισορροπία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει διαταραχτεί ύστερα και από τις τελευταίες αποχωρήσεις από τον Συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Σε σύνολο 41 συμβούλων, οι Σύμβουλοι της παλιάς πλειοψηφίας από 26 έχουν μείνει 19, διατηρώντας ακόμα μια σχετική ισορροπία.

Η  Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, ο Γιώργος Τσούλος και ο Δημήτρης Μωράκης,  ήρθαν να προστεθούν στους Καλλιόπη Πάστρα, Ευγενία Παπαδήμα, Χρήστο Καλό και Σάντυ Πατρινού, φτάνοντας τις αποχωρήσεις στις 7.

ozedf

Οι ανωτέρω  τρεις αποχωρήσεις ανακοινώθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και οι Σύμβουλοι άλλαξαν θέση, πηγαίνοντας από την άλλη μεριά……..της αίθουσας συνεδριάσεων.

Να σημειώσουμε ότι χρονικά  είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις των κ.κ. Καλιόπη Πάστρα, Ευγενία Παπαδήμα, Χρήστου Καλού και  Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο.

Ο Δημήτρης Λιανός παρόλο που έχει δηλώσει ότι θα κατεβεί υποψήφιος Δήμαρχος, δεν έχει όμως ακόμα αποχωρήσει  από τον Συνδυασμό.

Αναλυτικά παραθέτουμε τις επιστολές παραίτησης των κ.κ.:

-Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο,

-Δημήτρη  Μωράκη,

-Κλεοπάτρα Χατζοπούλου,

-Γιώργου Τσούλου

Μεταξύ άλλων επισήμαιναν  ότι παρόλο  που όλοι  ασχολήθηκαν και δούλεψαν με πάθος για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου:

(1) δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσουν με τρόπο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του Δήμου

(2) δεν υπήρχε η δυνατότητα σύγκλυσης της Συνέλευσης του Συνδυασμού από τον Σεπτέμβριο 2018 και μετά, προς επίλυση όποιων διαφωνιών μέσω της αυτοκριτικής και του ειλικρινούς διαλόγου προς επίτευξη σύμπνοιας απόψεων στον Συνδυασμό

(3) δεν μπορούν να  αγνοήσουν την αλλοίωση του προσανατολισμού και την αδυναμία του Συνδυασμού να δώσει πνοή στην πόλη  και να την κρατήσει σταθερά σε τροχιά προόδου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο1:  Οι ισχυρισμοί των ανεξαρτητοποιημένων είναι αντιφατικοί, και εμφανίζουν την αδυναμία τους να συμβιβαστούν ως αιρετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι με τα ποιοτικά στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού της παράταξης στην οποία πρόθυμα συμμετείχαν, αλλά και με τα ποιοτικά στοιχεία της Διοίκησης του Δήμου της Κηφισιάς στην οποία μετείχαν από της εκλογής τους.

Επιπλέον, ο υφ’ έρπων οπορτουνισμός  τους είναι εμφανής, αφού κάποιος ή κάποια Δημοτικός Σύμβουλος που μετά την εκλογή του/της  και την πρώτη καλή εμπειρία διαχείρισης των υποθέσεων του Δήμου, αντιλαμβάνεται ότι έκανε λάθος εκτίμηση για τους Συναδέλφους  του:

-ΕΙΤΕ παραιτείται από τον Συνδυασμό σε χρόνο πρώιμο πολιτικών ισορροπιών – δεν περιμένει την απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα για να το κάνει,

-ΕΙΤΕ δίνει την  μάχη του για να  ανατρέψει τη κακοδιαχείριση των υποθέσεων του Δήμου και των δημοτών από τους «ανίκανους» Συναδέλφους του, στο Δήμο.

Ο ΠΡΟΦΑΝΗΣ οπορτουνισμός των Δημοτικών Συμβούλων που ανεξαρτητοποιήθηκαν, είναι βασικό στοιχείο αρνητικής κρίσης περί την ατολμία και τον τυχοδιωκτισμό αυτών που επιλέγουν την ανεξαρτητοποίηση στο παραπέντε της λήξης της θητείας τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Νο2:  Οι πρώτες αποχωρήσεις είχαν κάνει τους δημότες της Κηφισιάς να σκέφτονταν αρνητικά για την  Διοίκηση του Δήμου.

Όσο όμως ο αριθμός των Συμβούλων που φεύγει  μεγάλωνε, το κλίμα στρέφεται ξανά υπέρ του Δημάρχου.

Κι αυτό γιατί  θεωρούν ότι οι αποχωρήσεις δεν οφείλονταν σε λάθη της Διοίκησης αλλά σε προσωπικές φιλοδοξίες, μια και πολλοί από τους αποχωρήσαντες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να κατεβούν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, προσμένοντας  να δουν «που θα κάτσει η μπίλια» με την απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here