Το Der Spiegel Σφυροκοπά τον Μητσοτάκη: Ο δρόμος της Ελλάδας προς την Απολυταρχία.

0
188

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής που έχει αποκαταστήσει την υπόληψη της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, κυβερνά όλο και περισσότερο αυταρχικά»…υποστηρίζει το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε σχόλιο του συντάκτη του, Μαξιμίλιαν Ποπ, ο οποίος τονίζει ότι «η ΕΕ πρέπει να παρέμβει».

Σοκάρει το Γερμανικό περιοδικό Spiegel‼ Δημοσιεύει άρθρο με τίτλο:

«Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία»
«Επιθέσεις στο κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης κυβερνά όλο και περισσότερο σαν αυταρχικός. Η ΕΕ πρέπει να παρέμβει».

«Αυτό το καλοκαίρι, εκατομμύρια Ευρωπαίοι είδαν ξανά τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας: τον ήλιο, τις παραλίες, τη φιλοξενία της. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη»…γράφει το Γερμανικό περιοδικό και προσθέτει:

Σφυροκοπά το Μαξίμου η Ευρωβουλή | Η Εφημερίδα των Συντακτών

«Ίσως γι’ αυτό οι κυβερνήσεις στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πιο πρόθυμες να παραβλέψουν τη σκοτεινή πλευρά του εταίρου τους στην ΕΕ. Η διάλυση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία και την Πολωνία απασχολεί τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και την Κομισιόν.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα, υπό τον δεξιό συντηρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διολισθαίνει επίσης όλο και περισσότερο προς την απολυταρχία φαίνεται να μην έχει ενοχλήσει σχεδόν κανέναν μέχρι στιγμής στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στο Παρίσι».

Στο σχόλιο εκφράζεται ακόμη η άποψη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «παρουσιάζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή που έχει αποκαταστήσει την υπόληψη της χώρας. Αυτό για το οποίο δεν του αρέσει να μιλάει είναι οι αμέτρητες πλέον παραβιάσεις των νόμων που διαπράττουν Έλληνες αξιωματούχοι υπό την ηγεσία του».

«Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής. Στην πραγματικότητα, κυβερνά όλο και περισσότερο σαν αυταρχικός. Η ΕΕ πρέπει να παρέμβει» γράφει το Spiegel. Τίτλος: «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία».
Διασυρμός, έτσι; Υποκλοπές.

Το περιοδικό υποστηρίζει ακόμη ότι ειδικά στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει de facto αναστείλει το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here