Το Documento κυκλοφόρησε με ένα πρωτοσέλιδο στο οποίο εμφανίζει τους Μαθητές ως Πειραματόζωα και Χρυσές Μπίζνες οι Φίλοι.

0
402

Η κυρία Νίκη Κεραμέως, αποφάσισε χωρίς να υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που το επιτρέπουν να ανοίξει τα σχολεία. Γιατί, θα μάθουν τα παιδιά γράμματα με 15 μέρες επιπλέον μάθημα. Προφανώς όχι.

Οπότε ή ισχύει αυτό που της αποδίδεται από εκπαιδευτικούς πως εξυπηρετεί αίτημα των ιδιωτικών σχολείων, ή επιχειρεί με άλλους συναδέλφους της στην κυβέρνηση, να φιλοτεχνήσει μια εικόνα «κανονικότητας» για να πάμε σε εκλογές το καλοκαίρι.

Ευελπιστούν μάλλον πως μέχρι να πεθάνουμε τόσοι πολλοί ώστε να απειληθεί το αφήγημα της επιτυχίας του Μωυσή Μητσοτάκη, θα έχει κερδίσει την εκλογική μάχη. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω. Είναι μάλιστα πάρα πολύ ύποπτο πως αποκρύπτουν τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν, λέγοντας πως τα παιδιά δεν μεταφέρουν τον ιό.

Σε ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της Παναγιώτας Μπίτσικα στο  Documento, θα δείτε πως τα πράγμα είναι εντελώς διαφορετικά.

Η Παναγιώτα παραθέτει τα συμπεράσματα της έρευνας του καθηγητή Κρίστιαν Ντρόστεν, επικεφαλής ιολόγου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σαριτέ του Βερολίνου και της ομάδας του:

«Η ομάδα στόχευε να καταγράψει τη μεταδοτικότητα των παιδιών στον ιό SARS-CoV-2 προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων στη Γερμανία. Από προηγούμενες μελέτες φαίνεται ότι τα παιδιά προσβάλλονται στον ίδιο βαθμό με τους ενήλικες.

Όμως επειδή τα σχολεία είχαν κλείσει από την αρχή της πανδημίας ήταν αδύνατο μέσω μελετών να διευκρινιστεί κατά πόσο τα παιδιά μεταδίδουν τη νόσο από πηγή εκτός της οικογένειας. Συνεπώς ως μέτρο της μεταδοτικότητας του ιού  χρησιμοποίησαν τον βαθμό του ιικού φορτίου στον ρινοφάρυγγα ατόμων θετικών για τη νόσο.

Εξετάστηκαν δείγματα από 3.712 ασθενείς και συνέκριναν τα αποτελέσματα όχι μόνο ανά δεκαετία ζωής (49 παιδιά ηλικίας 1-10 ετών και 78 ηλικίας 11-20) αλλά και ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (37 σε παιδικούς σταθμούς, 16 στο Δημοτικό, 74 στο Γυμνάσιο, 267 φοιτητές).

Ως συμπέρασμα προέκυψε ότι δεν υπάρχει διαφορά στην κατανομή του ιικού φορτίου ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, συνεπώς δεν υπάρχει διαφορά στη μεταδοτικότητα.

Στο άρθρο ο Ντρόστεν καταλήγει ότι τα παιδιά μπορεί να είναι το ίδιο μεταδοτικά με τους ενήλικες, συνεπώς  πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την χωρίς περιορισμούς  επαναλειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών στην παρούσα φάση».

Οι μάσκες έγιναν «αναγκαίες»  και τις κατασκευάζει φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη.

H επιστροφή στην κανονική ζωή συνοδεύεται με την αναγκαστική χρήση μάσκας η οποία μάλιστα θα επιβάλλεται δια τσουχτερού προστίμου.

Η επιστημονική (είναι άραγε επιστημονική απόφαση) φαίνεται να αλλάζει το δόγμα χρήσης μάσκας το οποίο είχε διατυπωθεί πρόσφατα από τον ίδιο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Η μάσκα σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή, όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά ήταν έως και επικίνδυνη.

Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μόλις στις 9 Απριλίου:

«ΟΧΙ στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες, ενώ για τις μάσκες με βαλβίδα ανέφερε απερίφραστα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες».

Τι συνέβη ξαφνικά;

Άλλαξαν τα επιστημονικά δεδομένα; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι επιστήμονες. Ωστόσο υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση. Η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά, την ώρα που ο πρωθυπουργός προσωπικά, προωθεί την παραγωγή μασκών από ελληνικό εργοστάσιο.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία εμφανίζεται σχεδόν ως εθνική υπόθεση και σύσσωμη η κυβέρνηση προωθεί μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media, την μεγάλη επιτυχία, σα να ξεκίνησε η Ελλάδα να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκτόξευσης πυραύλου.

Πρόκειται για επένδυση του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και οποίος μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών.

Η επιχειρηματική αυτή απόφαση εμφανίστηκε μαγικά ταυτόσημη με τη σωτηρία της χώρας, ενώ sites και κανάλια, προωθούν προκλητικά την συγκεκριμένη επιχειρηματική ενέργεια.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαιώνει πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την «σωτήρια» επένδυση. Ούτε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό να παρασκεύαζε η εταιρεία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η Kifisia Press δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της Kifisia Press.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here