Το Euronews αποκαλύπτει την χειρότερη εξέλιξη στην διάσκεψη του Βερολίνου.

0
359

Την δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς για την μη πρόσκληση της χώρας στο Βερολίνο αλλά και για την μη υιοθέτηση στα συμπεράσματα της απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, που χαρακτηρίζει «παράνομα» τα μνημόνια μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, εξέφρασε κατά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, αναμένει να συμπεριληφθεί στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του Βερολίνου, ενώ σε ότι αφορά στη Λιβύη χαρακτήρισε «καταρχήν θετικό πρώτο βήμα» την διάθεση όλων των πλευρών να βρεθεί πολιτική λύση.

«Βεβαίως όμως είναι ένα πρώτο και μόνο ένα πρώτο βήμα», επεσήμανε. «Όλα θα κριθούν από τη συνέχεια».

«Είχα επίσης τη δυνατότητα να εκφράσω την ενόχληση της ελληνικής πλευράς, όχι μόνο γιατί δεν προσκλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία, αλλά επίσης και κυρίως γιατί δεν συμπεριλήφθησαν στα συμπεράσματα στοιχεία που να αποτελούν ρητή αναφορά στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου, μια απόφαση που μας δεσμεύει όλους».

«Και μάλιστα όταν στο Βερολίνο παρίστατο η ηγεσία όλων των ευρωπαϊκών θεσμών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, τον «διαβεβαίωσε ότι η θέση της ΕΕ παραμένει η ίδια, ότι τα μνημόνια είναι παράνομα και αυτά τα μνημόνια είναι κενά περιεχομένου».

«Βεβαίως όμως οφείλω να πω ότι η Ελλάδα αναμένει τη συνέχεια όλης αυτής της διαδικασίας και αναμένει να συμπεριληφθεί και αυτή στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του Βερολίνου»…κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πηγη: gr.euronews.com

Υ.Γ. Συμπεράσματα από το Βερολίνο.

-Συνδιάσκεψη το Βερολίνο με αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών

-Στρατηγική σχέση Γερμανίας-Ρωσίας

-Ο ρόλος της Γαλλίας στο Λιβυκό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here