Τρεις νεκροί από την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

0
200

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την μεγάλη έκρηξη, που έγινε σήμερα περίπου στις 06:00 τοπική ώρα, στη γέφυρα του Κερτς, που ενώνει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία και έχει συγκλονίσει τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τις Ρωσικές Αρχές νεκροί είναι ο οδηγός του φορτηγού και δύο επιβάτες διερχόμενου αυτοκινήτου.

Η ισχυρή έκρηξη, που προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά σε βυτία πετρελαίου και σοβαρές ζημιές στην ίδια τη γέφυρα, οφείλεται σε όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, όπως ανακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή.

«Στις 06:07 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (…) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία»…ανέφερε η αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα ερωτήματα για την έκρηξη καθώς το φορτηγό, που φέρεται να ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά, είχε ελεγχθεί προτού μπει στη γέφυρα καθώς στο σημείο υπάρχουν ένστολοι και γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε όσους πρόκειται να διασχίσουν τη γέφυρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετά από ελέγχο του φορτηγού το άφησαν να περάσει κανονικά καθώς δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Μάλιστα, Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι η είσοδος στη γέφυρα της Κριμαίας δεν είναι εύκολη καθώς στις εισόδους έχουν εγκατασταθεί συστήματα ελέγχου ST-6035 από την αρμόδια διεύθυνση ασφαλείας του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών, ενώ υπάρχουν  και συστήματα ελέγχου για εκρηκτικά.

Ήδη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε Κυβερνητική έρευνα για το συμβάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Δεν υπάρχουν ακόμη προβλέψεις» παραδέχθηκε ο Πεσκόφ για το πότε θα αποκατασταθεί η γέφυρα.

Σύμφωνα με το TASS, η φωτιά έχει εξαλειφθεί, ενώ όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια τρένων από τη Ρωσία προς την Κριμαία. Επίσης, έχει ανασταλεί και η πώληση των εισιτηρίων για τη χερσόνησο.

Πάντως, όπως μετέδωσε το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η σιδηροδρομική κίνηση στη γέφυρα της Κριμαίας θα αποκατασταθεί σήμερα το βράδυ.

Ειδικότερα, η σιδηροδρομική κίνηση σε μία κατεστραμμένη οδική και σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη Χερσόνησο της Κριμαίας θα αποκατασταθεί στις 20:00 σήμερα το βράδυ τοπική ώρα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Η γέφυρα ήταν μόνο η αρχή» αναφέρει με ανάρτησή του στο Twiiter ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ζελένσκι, Μιχαϊλο Ποντόλιακ.

«Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από οτιδήποτε κατέχει»…αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κατασκευή της γέφυρας ήταν κοστοβόρα και έγινε κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν που έκανε και προσωπικά τα εγκαίνια το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Στην παρούσα φάση διευκολύνει τη μεταφορά Ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία.

Υ.Γ. Η γέφυρα της Κριμαίας αποκαταστάθηκε και  φωτίστηκε  με τα χρώματα της Ρωσίας!

Γέφυρα της Κριμαίας: Την αποκατέστησαν και τη φώτισαν με τα χρώματα της Ρωσίας (Βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here