Τριμελής επιτροπή του Δήμου Κηφισιάς για τα πλευρικά διόδια!

0
192

Στην προηγούμενη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς όρισε τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Τσαγκάρη και τον κοινοτικό σύμβουλο Νέας Ερυθραίας, Χρήστο Τσεμπερά, στη συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των πλευρικών διοδίων.

Η παραπάνω εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς ήταν συνέχεια της κοινής διαδημοτικής θέσης κατά της εγκατάστασης πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, που υπογράφτηκε από τους δημάρχους Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη, Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου και Ωρωπού, Θωμά Ρούσση, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο Διονύσου, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και συνυπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας οι αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου και Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Απέναντι στα σχέδια που δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους εργολάβους, οι φορείς της Βορειονατολικής Αττικής συντονίζονται προκειμένου να τα αποτρέψουν, όπως έκαναν και στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι Δήμοι που πλήττονται, βρίσκονται εν αναμονή της εισαγωγής στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής του θέματος γνωμοδότησης περί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων, όπου θα εκθέσουν αναλυτικά τις θέσεις τους και με εκφρασμένη ήδη τη βούληση της ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής για κοινή στάση στον αγώνα τους.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, μάλιστα, ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος τόνισε πως μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα υψωθεί τοίχος αντίδρασης, όχι μόνο τοπικά αλλά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ακόμα και με ακραίες αντιδράσεις αν χρειαστεί.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here