Τριπλάσιο το κόστος του Grexit από το χρέος της Ελλάδας!

0
216

Η Έκθεση-Σοκ που βρίσκεται στα χέρια του Ντράγκι, εκτιμά το κόστος ενός Grexit στο ιλιγγιώδες ποσό του ενός τρις ευρώ!

Αυτό χωρίς να συνεκτιμηθεί ο «αστάθμητος παράγοντας» της ψυχολογίας των αγορών που θα επέφερε ντόμινο!!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το ενδεχόμενο ρήξης με την Ελλάδα θα κόστιζε τα τριπλά από την ολική διαγραφή του Ελληνικού χρέους!

Θα υπάρξει όμως Grexit η όχι; Κοινώς η Ελλάδα θα αποχωρήσει οικειοθελώς ή μη από την Ευρωζώνη;

Προς το παρόν το ερώτημα είναι ρητορικό, ωστόσο Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα ετοιμάζονται, έτσι ώστε να είναι έτοιμες (όσο είναι δυνατόν) στο ενδεχόμενο που συμβεί το «ατύχημα»……

Οι δανειστές αναφέρουν επίσημα πως είναι έτοιμοι για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ωστόσο η καρδούλα τους ή καλύτερα η τσέπη τους το ξέρει…

Και μπορεί να λένε ότι θέλουν, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν σε καμιά περίπτωση να υπάρξει Grexit, γιατί όσο και να υποστηρίζουν το αντίθετο, η ζημιά γι’ αυτούς θα είναι ανυπολόγιστη……

Τι ακριβώς συμβαίνει; Όπως αναφέρει η «Real», στο ιλιγγιώδες ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ υπολογίζεται το κόστος πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας για την παγκόσμια οικονομία, με το βάρος να πέφτει κυρίως σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από μυστικές εκθέσεις που έχουν συντάξει όλοι οι βασικοί παίκτες του δανειστικού πακέτου της Ελλάδας (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή), αλλά και οι κυριότερες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Γερμανία, Γαλλία), οι συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ανυπολόγιστες και κινούνται σε τριπλάσιο έως τετραπλάσιο επίπεδο από την έκθεση την οποία έχουν σε ελληνικούς τίτλους.

Αποκαλυπτικό είναι δημοσίευμα του Reuters, το οποίο αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει ήδη ασκήσεις προσομοίωσης, ώστε να διαπιστώσει τις αντοχές σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι «ένα Grexit θα μπορούσε να σκάψει βαθιά στις τσέπες της ΕΚΤ». Καθώς η πολιτική αντιπαράθεση με την Αθήνα «παγώνει» την πρόσβαση της χώρας σε δάνεια από τα κράτη της Ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει αντλήσει σημαντικά ποσά από την ΕΚΤ, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον «λογαριασμό».

Επίσης, μια έξοδος θα προκαλούσε απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, αλλά η αβεβαιότητα έχει ωθήσει την ΕΚΤ να εξετάσει τον αντίκτυπο ενός πιθανού Grexit, αναφέρει στο πρακτορείο πηγή σχετική με το ζήτημα, αποκαλύπτοντας έναν μεγάλο πιθανό «λογαριασμό» για τη Φρανκφούρτη και τις χώρες που τη στηρίζουν.

Δείτε την μυστική έκθεση για το Grexit πατώντας ΕΔΩ…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here