Τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Ευρώπης!

0
184

Δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τις οποίες οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν σε βομβιστές αυτοκτονίας, άφησαν πίσω τους νεκρούς και τραυματίες, ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν και σε σταθμούς του μετρό των Βρυξελλών, αναγκάζοντας τις αρχές της πόλης να ανεβάσουν στο «4» το επίπεδο συναγερμού και να καλέσουν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ή στον χώρο εργασίας τους και να μη μετακινούνται.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι βελγικές αρχές καλούν τους πολίτες να επικοινωνούν μέσω social media καθώς υπάρχει πρόβλημα με τα τηλεφωνικά δίκτυα, ενώ όλα τα βασικά μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν διακόψει τα δρομολόγιά τους. Σε συναγερμό βρίσκεται πλέον όλη η Ευρώπη, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα μεγάλα αεροδρόμια.

Συγκεχυμένες είναι οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των θυμάτων στο αεροδρόμιο, καθώς βελγικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για 13 νεκρούς και 35 τραυματίες.

H WSJ κάνει λόγο για περισσότερους από 100 τραυματίες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, πριν τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί ενώ κάποιος φώναξε στα αραβικά «ο Αλλάχ είναι Μεγάλος».

Λίγο μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο, υπήρξε έκρηξη και σε σταθμό του μετρό (Maelbeek) πολύ κοντά στο κτίριο που βρίσκεται η Κομισιόν.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι έχουν σημειωθεί εκρήξεις και σε άλλους σταθμούς. Όλοι οι σταθμοί εκκενώνονται και το μετρό σταματά τη λειτουργία του. Πρώτες πληροφορίες μιλούν για 10 νεκρούς από το χτύπημα στον σταθμό του μετρό.

Το χτύπημα στο αεροδρόμιο

Σε ό,τι αφορά στο αεροδρόμιο, όπου ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις, το Sky news μεταδίδει πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων, κοντά στο γκισέ της American Airlines. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αεροδρόμιο.

Από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών επιβεβαιώθηκαν δύο εκρήξεις ενώ αναφέρεται ότι εκκενώθηκε το κτίριο. Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση στον κόσμο να μη μεταβαίνει στον χώρο του αεροδρομίου, το οποίο έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας και έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις.

Οι επιθέσεις έρχονται τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στις Βρυξέλλες του μοναδικού επιζήσαντα για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και ενώ η κίνηση στα αεροδρόμια της Ευρώπης είναι αυξημένη λόγω της Μεγάλης Τρίτης των Καθολικών.

Όλη η Ευρώπη σε συναγερμό

Μετά τις επιθέσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες, τα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης τίθενται σε συναγερμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολλανδία ξεκίνησε να διεξάγει ελέγχους στα σύνορα. Όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους και βρίσκονται σε «πορτοκαλί συναγερμό».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here