Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: ΙΧ αυτοκίνητο «καρφώθηκε» στην είσοδο του Γουέστμινστερ.

0
340

Σοβαρό περιστατικό με ΙΧ αυτοκίνητο να καρφώνεται στις μπάρες της εισόδου του βρετανικού κοινοβουλίου σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής αστυνομίας, το ασημί ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Ford Fiesta παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς λίγο πριν καρφωθεί με ταχύτητα στις μπάρες της εισόδου του Κοινοβουλίου.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, ενώ δυο από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς η κατάσταση τους να εμπνέει ανησυχία.

Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του οχήματος, ένα νεαρό άτομο γύρω στα 20, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, που διευκρινίζει ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, καθώς το ασημί όχημα έπεσε πάνω στα προστατευτικά στο Westminster στις περίπου 7.40 (τοπική ώρα).

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ένας άντρας. Oι τραυματίες είναι περαστικοί. Περιπολικά και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο αμέσως ενώ οι Αρχές κάλεσαν το κοινό να απομακρυνθεί.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ έκλεισε ο σταθμός μετρό του Γουέστμινστερ.

{videobox}WC6Gd-EmW7k{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here