Τρύφων Αλεξιάδης: Να παγώσουν οι αυξήσεις των τραπεζών στις χρεώσεις τους για προμήθειες και έξοδα.

0
662

Με Αναφορά του προς τoυς Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέχεια ανάλογων προηγούμενων κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων, φέρνει στη Βουλή την ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Β.Ε.Π.) για την αδικαιολόγητη αύξηση των χρεώσεων προμηθειών και εξόδων από τις τράπεζες  στις συναλλαγές των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες μελών του Β.Ε.Π., ενώ μέχρι το τέλους Ιουνίου 2021 το κόστος για την αποστολή εμβάσματος σε άλλη τράπεζα ή στο εξωτερικό ήταν ένα (1) ευρώ, από την 1η Ιουλίου έγινε 1,40 ευρώ.

Η εφαρμογή του μέτρου, που φαίνεται αμελητέο, αν ληφθεί υπόψη ο όγκος των συναλλαγών, σημαίνει μια πρόσθετη υπερβολική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις που διεκπεραιώνουν πλήθος συναλλαγών.

Βιοτέχνες και επιχειρηματίες βλέπουν τις τράπεζες να προχωρούν σε αυξήσεις, την ώρα  που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις πολύ μεγάλες υποχωρήσεις στους τζίρους τους και το πως θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Β.Ε.Π. η κίνηση αυτή των τραπεζών σημαίνει ένα επιπρόσθετο βάρος για τις επιχειρήσεις στις καθημερινές τους συναλλαγές, ενώ «η συγκεκριμένη εποχή δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους αυξήσεις».

Ο Τρ. Αλεξιάδης έχοντας εκφράσει από το παρελθόν και από όποια θέση βρέθηκε την αντίθεσή του στο ύψος των προμηθειών στις συναλλαγές με τις τράπεζες, συντάσσεται με την έκκληση του Β.Ε.Π. να παγώσει κάθε κίνηση για αύξηση των εν λόγω χρεώσεων και ζητά απαντήσεις και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την ανταπόκρισή τους στο αίτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here