Τσίπρας για Μόρια: Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτό το δράμα, αποδεικνύεται ιστορικά λίγος.

0
366

«Προσωπικά υπεύθυνο  για το  «δράμα» της Μόριας και «ιστορικά λίγο» να το διαχειριστεί, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η καταστροφή στη Μόρια είναι ανείπωτη. Η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και των οπαδών της», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «έτσι η Ελλάδα έγινε ξανά αποθήκη ψυχών».

«Αυτό ακριβώς που αγωνιστήκαμε να μη συμβεί, όταν επί τέσσερα χρόνια διεθνοποιήσαμε το ζήτημα, φέραμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της και βρήκαμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας αυτή διεθνείς οργανισμούς, κράτη και ηγέτες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος»…σημειώνει.

Η καταστροφή στη Μόρια είναι ανείπωτη.Η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο το προσφυγικό και…

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 9. September 2020

Υ.Γ. Εγκληματικές ευθύνες για τη φωτιά στη Μόρια αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη-Μηταράκη.

«Η σημερινή τραγωδία στη δομή της Μόριας αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη-Μηταράκη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει ότι «η ΝΔ καταδικάζει την τοπική κοινωνία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην αθλιότητα».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει την κυβέρνηση ότι προεκλογικά η ΝΔ «έταζε ότι θα κλείσει τη δομή της Μόριας» και πως «το μόνο που κατάφερε είναι να παραλάβει μια δομή με 5.600 ανθρώπους και να ξεπεράσει τις 20.000 πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα αποσυμφόρησης».

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «χωρίς να πιέζει για μία συνολική Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, καθιστά την Ελλάδα μια αποθήκη ψυχών» και ότι «η κυβέρνηση εθελοτυφλεί και με τις επιλογές της οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα στη Μόρια».

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι στη διάρκεια της πανδημίας «άφησε τις δομές στην τύχη τους, δεν φρόντισε για την αποσυμφόρησή τους, αδιαφόρησε για τη στελέχωσή τους. Δημιούργησε μια δομή χωρίς καμία δυνατότητα πρόνοιας αλλά και ελέγχου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι μετά τη βραδινή τραγωδία σήμερα 13.000 άνθρωποι βρίσκονται «χωρίς υποδομές και χωρίς υγειονομική κάλυψη» και σχολιάζει ότι «για μια ακόμα φορά το μόνο που καταφέρνει είναι να βρίσκεται η χώρα μας στην πρώτη θέση των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, πάντα για τους λάθος λόγους».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως απαιτεί τώρα έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών και άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. «Να πούμε ένα δυνατό όχι στη μετατροπή των νησιών σε φυλακές. Να διεκδικήσει η χώρα μας άμεσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και συντονισμού», υπογραμμίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here