Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για μένα.

0
475

«Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της δευτερολογίας του στη Βουλή.

«Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή για να γίνω πλούσιος»

«Είμαι 11 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 στα ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών»

«Τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 δεν θρηνούσατε για το Μάτι. Σε ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες κ. Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός.

«Κύριε Μητσοτάκη να μην βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται»

«Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες μου. Βγάζω και σέλφι. Έχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες. Μπορεί να σας έδινα και μία με ψαροντούφεκο, αν θέλετε, γιατί μου αρέσει και το ψαροντούφεκο, αν σας αρέσει να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίες από άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται, προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας! Είναι ντροπή σας!», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

«Ξαναζεσταμένο φαγητό η επαναλαμβανόμενη τυμβωρυχία»

«Εγώ μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για την προσπάθεια, την επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα, την επαναλαμβανόμενη τυμβωρυχία που κάνετε από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι σήμερα. Και για την προσπάθεια με την ευγενική χορηγία του ΣΚΑΪ και του εφοπλιστή που στηρίζει τον ΣΚΑΪ.

Έναν εφοπλιστή που παλιότερα ήταν σε σύγκρουση με την οικογένεια σας, διότι κατήγγειλε ότι ο αείμνηστος πατέρας ζητούσε από τον Αλαφούζο ένα εκατομμύριο ευρώ σε μίζες. Το θυμάστε αυτό; Τώρα είναι μαζί σας. Με γεια σας και χαρά σας!», είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Μητσοτάκη.

«Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν»

Με έναν στίχο του ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε όσα είπε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here