Τσίπρας στη Βουλή: Τσάκισε τον Μητσοτάκη με τα όπλα που του έδωσαν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί της ΝΔ.

0
166

Πολιτική πίεση για παραίτηση του πρωθυπουργού εφόσον αποδειχθούν οι παρακολουθήσεις Πολιτικών και Στρατιωτικών από την ΕΥΠ άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Στη δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και όποιος έχει ασελγήσει σε βάρος της Δημοκρατίας θα λογοδοτήσει και στον ελληνικό και στη Δικαιοσύνη»…προειδοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι ο Αλ. Τσίπρας απευθύνθηκε προσωπικά στον Κ. Μητσοτάκη, διέκοψε την αγόρευσή του και προκάλεσε τον Πρωθυπουργό να του απαντήσει.

Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανώς αμήχανος στην αρχή σιώπησε, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε λέγοντας «απαντήστε μου» και τελικά ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα απαντήσει στην δευτερολογία του.

Πολιτική πίεση για παραίτηση του Πρωθυπουργού εφόσον αποδειχθούν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και στρατιωτικών από την ΕΥΠ άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Στη δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και όποιος έχει ασελγήσει σε βάρος της Δημοκρατίας θαλογοδοτήσει και στον Ελληνικό και στη Δικαιοσύνη»…προειδοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό του κλίματος ότι ο Αλ. Τσίπρας απευθύνθηκε προσωπικά στον Κ. Μητσοτάκη, διέκοψε την αγόρευσή του και προκάλεσε τον Πρωθυπουργό να του απαντήσει.

Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανώς αμήχανος στην αρχή σιώπησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε λέγοντας «απαντήστε μου» και τελικά ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα απαντήσει στην δευτερολογία του.

«Εγώ σας ρωτάω: Υπήρξαν παρακολουθήσεις και σε άλλους υπουργούς, στον Κ. Χατζηδάκη, στους αρχηγούς των επιτελείων και στον στρατηγό Φλώρο; Εγώ ελπίζω να πείτε όχι. Αν όμως απαντήσετε όχι, και αποδειχτεί το αντίθετο, σας ζητώ να δεσμευθείτε προκαταβολικά πως θα αναλάβετε την ευθύνη και θα παραιτηθείτε αμέσως. Δεν θα μείνετε ούτε μία μέρα. Αυτό ζητώ να με πείτε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας»…τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας «πυροβόλησε» τον Κ. Μητσοτάκη με τις «σφαίρες» που του έδωσαν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί της ΝΔ. «Οι πρώην πρωθυπουργοί σας λένε ότι η επίκληση του απορρήτου ζημιώνει την παράταξή σας. Οι σταγόνες που δέχεστε δεν είναι ψιχάλες αλλά είναι η βροχή που δέχεστε από την κοινωνία»…είπε θυμίζοντας τις παρόμοιες δηλώσεις που έκαναν Καραμανλής και Σαμαράς για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Τι δείχνουν οι αποφάσεις σας; Ένα πρωθυπουργό που δεν ήξερε τίποτα; Που εξαπατήθηκε; Από ποιον; Από τον ανιψιό σας που τον είχατε διορίσει γιατί φαίνεται ότι στο δικό σας μυαλό η εθνική ασφάλεια της χώρας είναι οικογενειακή υπόθεση;»…ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Ας μας βοηθήσετε να καταλάβουμε και μεις ποια είναι η αλήθεια. Εδώ είναι ο Πρωθυπουργός. Η αλήθεια είναι ότι είστε ένας εξαπατημένος πρωθυπουργός από τον ίδιο σας τον ανιψιό, από το ίδιο σας το αίμα ή ότι είστε επικίνδυνος πρωθυπουργός; Αν είστε παραπλανημένος και εξαπατημένος είστε ανεπαρκής. Αν όμως είστε ο ιθύνων νους, τότε είστε επικίνδυνος Πρωθυπουργός. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο να πιστέψουμε για σας».

«Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε με το που ανέλαβε την εξουσία να πάρει στο πρωθυπουργικό γραφείο την ΕΥΠ; Ποιος; Εγώ το έκανα; Ο Σαμαράς; Ο Καραμανλής; Ο Σημίτης; Ποιος; Και έχετε το θράσος να αφήνετε και υπονοούμενα για δημοσιογράφους. Ποιος έσπευσε να διορίσει στην ΕΥΠ κάποιον που δεν πληρούσε τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα; Ποιος; Ποιος ήταν αυτός που άλλαξε το νόμο για να διοριστεί;»…ρώτησε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

«Βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων είναι η δειλία και το θράσος. Επί 1,5 μήνα ο Κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε. Απέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ενοχή και την δειλία του. Και σήμερα που εμφανίσθηκε απέδειξε το έτερο χαρακτηριστικό του: το θράσος»…είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για να υπάρξει διαλεύκανση του σκανδάλου.

«Αν όλοι είναι συκοφάντες και σεις αθώος, αποχαρακτηρίστε το απόρρητο ώστε να μιλήσουν όλοι»…επεσήμανε.

Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίσθηκε τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο λέγοντας πως:

«Αυτοί οι άθλιοι δημοσιογράφοι που σέρνουν την πολιτική ζωή και την δημοκρατία στο βούρκο, γιατί δεν τους έχετε μηνύσει; Κάντε τους μία μήνυση. Αφού είναι συκοφάντες άθλιοι, όσα λένε είναι ψευδή γιατί δεν τους μηνύετε;

Αν αυτό δεν είναι απόδειξη της ενοχής σας, τότε τι άλλο είναι; Να σας πω τι άλλο είναι; Ότι την ίδια στιγμή τους εκβιάζετε και τους τρομοκρατείτε ότι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή».

«Στις φιλελεύθερες δημοκρατίες η δημοσιογραφική έρευνα συλλέγει στοιχεία και συνεχίζει την δουλειά της. Από εκεί και πέρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη και οι προβλεπόμενες Αρχές. Αφήστε λοιπόν την καραμέλα των αποδείξεων»…πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΠ ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «Εμείς ότι κάναμε υπάρχουν σε πέντε μεριές. Δεν επικαλεστήκαμε ποτέ το απόρρητο. Εμείς δεν κάναμε την ΕΥΠ τσιφλίκι μας. Δεν την κάναμε οικογενειακή υπόθεση. Πηγαίνετε να βρείτε όλα τα στοιχεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here