Τσίπρας στη Figaro: Η ΝΔ διαψεύδει ταχύτατα τις προσδοκίες που καλλιέργησε προεκλογικά.

0
522

Την ανάγκη να τερματιστούν οι πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν την Ευρώπη στην κρίση, αλλά και τη «διάψευση» των προεκλογικών προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει η ΝΔ σε σειρά από ζητήματα, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Figaro» και δημοσιεύεται ολόκληρη στην ιστοσελίδα της.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ταξιδιού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι, ως προσκεκλημένος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρύτανη του Πανεπιστημίου Sciences Po, Ενρίκο Λέτα, για να πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία για τα εγκαίνια της νέας έδρας σπουδών «Δημοσίου Χρέους».

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας, αναφέρει ότι «βγάλαμε την Ελλάδα από τον οκταετή φαύλο κύκλο των Μνημονίων και δώσαμε τέλος στην κρίση», όμως υπήρχε συσσωρευμένη κόπωση του ελληνικού λαού από την πολυετή λιτότητα, κόπωση που «συχνά κάνει τα αυτιά πολλών ευήκοα στην ψηφοθηρική δημαγωγία και το δεξιό λαϊκισμό».

Επ’ αυτού κατηγόρησε τη ΝΔ για την προεκλογική στάση της σε Προσφυγικό, Συμφωνία των Πρεσπών και Μεσαία Τάξη, για να σημειώσει πως «η ΝΔ ως κυβέρνηση διαψεύδει με μεγάλη ταχύτητα όλες τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει, αποδεικνύοντας, έτσι, τη χωρίς ηθικό φραγμό δημαγωγία της και εμπαιγμό των πολιτών ως αντιπολίτευση».

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «οφείλει τα περιθώρια που έχει στην αποτελεσματική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here