Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Εθνικές εκλογές στο τέλος της 4ετίας παρότι δέχομαι εισηγήσεις να τις κάνω τώρα.

0
515

«Είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές γιατί θεωρούν ότι είναι η στιγμή να δρέψει τους καρπούς μίας θετικής πορείας.

Οι κάλπες θα είναι για τις ευρωεκλογές, κρίσιμες εκλογές, για τις περιφερειακές και για τις δημοτικές ακόμη και για κοινοτάρχες.

Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να δραπετεύσει για να αποφύγει το πικρό ποτήρι που ερχόταν. Το 2000 ο Κώστας Σημίτης αντέστρεψε την διαφορά από τις ευρωεκλογές που έχασε με τέσσερις μονάδες και κέρδισε τις εθνικές.

Η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι» πρόσθεσε αναφορικά με τις εκλογές και πρόσθεσε ότι «χαίρομαι αν είναι η εκτίμηση των πολιτικών μας αντιπάλων είναι ότι θα είναι εύκολες γι αυτούς.

Το βουβό κύμα των πολιτών που αποφασίζουν με γνώμονα τι είναι καλύτερο για τον τόπο, θα εκφραστεί στις εκλογές».

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου

Η αποπληρωμή τμήματος των δανείων προς το ΔΝΤ είναι η δεύτερη σημαντικότερη στιγμή, μετά την έξοδο από τα προγράμματα, το καλοκαίρι του 2018. Η ιστορική αυτή εξέλιξη διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την χώρα μας. Η οικονομία υπεραποδίδει, όλοι οι δείκτες είναι θετικοί, οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την ικανότητα της Ελλάδας. Κερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας.Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου. Σχεδιάζουμε την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης, κυρίως για τους πολίτες που έχουν πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα. Μετά το Πάσχα θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό για μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης.Το πολιτικό σκηνικό σήμερα αναδιατάσσεται. Η μεγάλη προοδευτική παράταξη αποκτά ταυτότητα ξανά χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αντίληψη που έχουμε για τον πατριωτισμό και το μέτωπά μας απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό και τον εθνικισμό είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας.Οι αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι οι αξίες του δημοκρατικού κόσμου της μεταπολίτευσης, είναι οι αξίες της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου.

Publiée par Alexis Tsipras sur Lundi 15 avril 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here