Τσουνάμι οι παραιτήσεις στο Υπουργείο Παιδείας-Αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας.

0
288

Επιβεβαιώθηκαν τελικά τα δημοσιεύματα για τις κάκιστες σχέσεις που επικρατούν στο Υπουργείο Παιδείας ανάμεσα στην υπουργό Νίκη Κεραμέως και το σύνολο των εργαζομένων και συνεργατών της καθώς σήμερα όλοι οι αιρετοί διοικητικοί υπάλληλοι, που η ίδια η υπουργός όρισε στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού (ΚΥΣΔΙΠ) του υπουργείου, προχώρησαν σε ομαδικές παραιτήσεις!

Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) προειδοποιεί την υπουργό πως εάν «εμείνει στην αδιέξοδη αυτή πρακτική και προχωρήσει σε ορισμό των επιλαχόντων», θα λάβει νέα ηχηρή απάντηση και των υπολοίπων υποψήφιων αιρετών στο ΚΥΣΔΙΠ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ:

«Μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία-παρωδία, όπως αυτή διεξήχθη στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μας εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΙΠ και στα 13 ΠΥΣΔΙΠ στις 29 Οκτωβρίου και την αποχή του κλάδου μας από αυτήν σε ποσοστό 90%, η υπουργός Παιδείας με επισπεύδοντα τρόπο και εντός δεκαημέρου θέλησε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και εξέδωσε την 143765/Γ2/10-11-2021 Υ.Α. για τον άμεσο ορισμό τους. Όρισε τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου μας κατά τρόπο προκλητικό και αντιδεοντολογικό, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει την ψηφοφορία, την οποία έπρεπε να ακυρώσει ως παράνομη!

Στον αυταρχισμό αυτό, απάντησαν όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι των μονίμων υπαλλήλων και των υπαλλήλων ΙΔΑΧ των περιφερειακών υπαλλήλων στο ΚΥΣΔΙΠ, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τον ορισμό τους και παραιτήθηκαν, συντασσόμενοι με τις ομόφωνες αποφάσεις της ΠΟΣΥΠ και των Συλλόγων τους και δίνοντας στην κ. Κεραμέως την περήφανη απάντηση του κλάδου μας.

Σε περίπτωση, δε, που το Υπουργείο εμείνει στην αδιέξοδη αυτή πρακτική και προχωρήσει σε ορισμό των επιλαχόντων, δηλώνουμε ότι αυτή θα είναι η ηχηρή απάντηση και των υπολοίπων υποψήφιων αιρετών μας στο ΚΥΣΔΙΠ!

Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον, διοικητικό και νομικό, αναμένουμε τον ορισμό των αιρετών εκπροσώπων μας στα ΠΥΣΔΙΠ, εκεί που τα ψηφοδέλτια είναι περισσότερα από τους ψηφίσαντες, εκεί που τα αδιέξοδα της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας έχουν περιγραφεί από την ΠΟΣΥΠ και είναι μεγάλα!

Τέλος, καλούμε για μία ακόμη φορά την Υπουργό κ. Κεραμέως, να ακυρώσει την παράνομη αυτή εκλογική διαδικασία και να προχωρήσει άμεσα σε δημοκρατικές και συμμετοχικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μας (ΚΥΣΔΙΠ και ΠΥΣΔΙΠ), με δια ζώσης ψηφοφορία.

Άλλωστε και η ΑΔΕΔΥ στις 18 Νοεμβρίου ζήτησε από την Υπουργό την άμεση ακύρωση της ηλεκτρονικής αυτής ψηφοφορίας, υπερασπίζοντας τη νομιμότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here