Αμφισβητήσεις: Οι Ρώσοι εγκατέλειψαν την Χερσώνα ή στήνουν ενέδρα στον Ουκρανικό Στρατό;

0
175

Πιστεύεται ότι ο αριθμός των Ρωσικών Στρατευμάτων είναι περίπου 40 χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με Ουκρανική πηγή, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι όλες οι δυνάμεις της θα αποσυρθούν από τη Χερσώνα παραδεχόμενη ότι υπάρχει ένα «μεγάλο πρόβλημα» στο μέτωπο αυτή τη στιγμή. Είναι όμως πραγματικό αυτό που συμβαίνει;

kherson_retreat_xr

Αρένα Ενέδρας;

Η Ναταλία Κομενιούκ, εκπρόσωπος του Ουκρανικού στρατού, είπε στο CNN στις 6 Νοεμβρίου ότι ο Ουκρανικός στρατός έμαθε απροσδόκητα ότι οι Ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή Χερσώνα δεν έφυγαν όπως ανακοίνωσαν, αλλά αντίθετα δήλωσαν ότι η Περιοχή έγινε αρένα «ενέδρας».

Υπάρχουν ακόμη πολλές ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη Χερσώνα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας, αλλά και της Δύσης. Αυτές οι μονάδες είναι οπλισμένες με μια ποικιλία βαρέων όπλων καθώς και με πολλές άλλες απροσδόκητες οπλικές ανακαλύψεις.

Εκτός από την παρακολούθηση της «ενέδρας» των Ρωσικών Δυνάμεων στη Χερσώνα, η Ουκρανία ανακάλυψε επίσης την ανάπτυξη επίλεκτων Ρωσικών Μονάδων δίπλα στη Χερσώνα στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου, για να παρέχουν άμεση υποστήριξη στις Ρωσικές Δυνάμεις στην πόλη Χερσώνα στην αριστερή πλευρά.

Παρόλα αυτά, ο Ρωσικός στρατός σχεδιάζει αυτή τη στιγμή ένα «μεγάλο παιχνίδι» στην περιοχή. Αν και δήλωσαν φωναχτά ότι εκκενώνουν τη Χερσώνα, άφησαν πίσω τους βαριές δυνάμεις και τις ανέπτυξαν στην άλλη πλευρά του Δνείπερου.

Ο Ρωσικός Στρατός κατασκευάζει τώρα θέσεις υποστήριξης πυρός, οπότε αν ο Oυκρανικός στρατός εισέλθει στη Χερσώνα, θα είναι σε θέση να επιτεθεί και από τις δύο πλευρές και να βλάψει σοβαρά ή και να καταστρέψει εντελώς τον Ουκρανικό στρατό.

Πράγματι, είναι σημαντικό να γίνει ακριβής αξιολόγηση των ενεργειών του Ρωσικού στρατού στη Χερσώνα.

Για παράδειγμα, η Ρωσική Στρατιωτική Ηγεσία και τα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θα αποσυρθούν από τη Χερσώνα και ο ρωσικός στρατός αρχίζει να δείχνει σημάδια για αυτό.

Ο κόσμος αυτή τη στιγμή πιστεύει ότι ο Ρωσικός στρατός πρόκειται να φύγει λόγω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και των Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης. Είναι κατανοητό γιατί αξιωματούχοι και πολίτες διέφυγαν στη Χερσώνα, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο.

Από στρατηγική άποψη, λένε οι ειδικοί, ο Ρωσικός Στρατός μόλις δέχθηκε 300.000 νεοσύλλεκτους. Είναι λοιπόν καιρός για τη νίκη για να εδραιωθεί ολόκληρο το πνεύμα της εξουσίας και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του Κρεμλίνου.

Αν η Χερσώνα εγκαταλειφθεί τελείως, θα ήταν πλήγμα στο ηθικό του στρατού. Το αποτέλεσμα της επιχείρησης «Χέρσον»,  θα έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί γενικά η Ρωσο-Ουκρανική σύγκρουση. Εάν κερδίσει ο Ουκρανικός στρατός, η Κριμαία και ακόμη και η Ανατολική Ουκρανία μπορεί να κινδυνέψουν.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, η αποκατάσταση αυτής της πόλης ήταν βασικός στόχος στην επιχείρηση της αντεπίθεσης της Ουκρανίας στο νότο. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20, η οποία θα διεξαχθεί στην Ινδονησία στις 15-16 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Ζελένσκι διέταξε την αποκατάσταση της Χερσώνας με οποιοδήποτε κόστος, σύμφωνα με πηγή από το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας.

Πηγή: Defense Arabic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here