Υπήρχε λόγος συμμετοχής;….του Κώστα Χρονόπουλου.

0
377

Στις 19/5/2019, με τίτλο: «Ακριβό Αχρείαστο Εκλογοπανηγυράκι» παρέθεσα τους προβληματισμούς μου αναφορικά με το τι – μπορεί να είναι – ετούτες οι Ευρωεκλογές (Δημοψήφισμα, Ψήφος  Εμπιστοσύνης κ.ο.κ).

Τελικά η μπίλια κάθισε – κατά τον κ. Πρωθυπουργό – στο εξής: «Οι πολίτες αποφασίζουν αν θα είναι μόνιμα τα μέτρα ελάφρυνσης που πήρε η Κυβέρνηση».

Δηλαδή όλος ο ντόρος, τα έξοδα, ο τσερτζελές, οι συγκεντρώσεις, οι αλληλοκατηγορίες – εντός και εκτός Βουλής και μάλιστα σε βαθμό…..ξεκατινιάσματος- έγιναν για τα μέτρα και όχι για τα ζητήματα του Ευρωκοινοβουλίου (!).

Πως άραγε αισθάνονται όσοι ψήφισαν για το Ευρωκοινοβούλιο με γνώμονα τα – εσωτερικά – μέτρα των…..αντίδωρων; Αυτά θα μας εκπροσωπήσουν στο εξωτερικό;

Αλλά και πως – και για πόσο ακόμη – θα κατορθώνουν οι λογής, λογής και διαλογής περιστασιακοί Κομματάνθρωποι – Πολιτικάντηδες να κοροϊδεύουν ,να παραπλανούν, να ποδηγετούν και να (παρα)σύρουν τους ιθαγενείς;

Δεν είναι ντροπή για όλους εμάς να παρακολουθούμε, να χειροκροτούμε, να ποδοκροτούμε ή και να βελάζουμε υπέρ ή κατά των κυβερνητικών μέτρων /παροχών…..στέλνοντας εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο;

Θα μου παρατηρήσετε: Μα, από το Δημοψήφισμα του 2015, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, καθώς και την κατάπτυστη / επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, που διαφημίστηκε ως εθνική επιτυχία, όλα γίνονται. Θα συμφωνήσω.

Απόδειξη και τα συνακόλουθα ευτράπελα όπως:

– Σε προηγούμενες τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο Κυβερνήτης χρησιμοποιούσε την φράση: «Η λεγόμενη 13η Σύνταξη». Στην συνέχεια το άλλαξε: «Η 13η Σύνταξη».

Αντιλαμβάνεστε την…..εξέλιξη:

Η «λεγάμενη» 13η…..αυξήθηκε και από ψιχία έγινε ολόκληρο καρβέλι….προεκλογικό! Θεωρώ ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται, ως προσφυέστερος όρος: «Η φερόμενη ως 13η Σύνταξη».

Όλως συμπτωματικώς και περιέργως η υπόθεση θυμίζει την αποτρόπαιη εξέλιξη /κατάληξη στο «Βορειο-Μακεδονο-Σκοπιανό».

Το ξεκίνησαν οι δύο-τέσσερες ως: «Βόρεια  Μακεδονία»  για να χρησιμοποιείται τελικά (από τους πονηρούς γείτονες) το σκέτο: «Μακεδονία», ή σκέτη «13η Σύνταξη». Ή «σκέτο από γιουβέτσι». Δύσπεπτο.

-Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει – σύμφωνα με κορυφαίο /alter ago Υπουργό:

«Την διατήρηση της (φερόμενης ως) 13ης Σύνταξης από την παρούσα Κυβέρνηση ή την (βέβαιη;) κατάργηση της από την Ν.Δ».

Φαίνεται πως οι εκλογές έγιναν για να μην καταργηθεί το προεκλογικό αντίδωρο.  Συνεπώς – και λογικώς – δεν υπήρχε σοβαρός λόγος διεξαγωγής τους – ή και – συμμετοχής των πολιτών.

– Μοναδικό κέρδος το νέο (χαζοχαρούμενο) εύρημα: «Είμαστε με τους πολλούς και όχι με την ελίτ, τους  λίγους». Σωστά, μόνο που χωρίς την εργοδοτική «ελίτ» θα βουλιάξουμε.

Εκτός και αν – μέσω Δημοσίου – αποκτήσουν οι πολλοί…..σκάφη αναψυχής/ευμεγέθη κότερα, ώστε ν α απολαμβάνουν οι λαϊκιστές ταγοί (των πολλών) την τρυφηλή ζωή, μέσω των σκαφών των πολλών. Μέχρι όμως να επισυμβεί αυτό, οι κρατούντες επιλέγουν να χρησιμοποιούν τα σκάφη των (μισητών?λίγων/Ελίτ. (Σ.Σ. ως….προσωπική τους προθέρμανση/εξάσκηση).

– Ανακάλυψαν οι Κρατούντες μεγάλη έλλειψη επιπλοποιών και αποφάσισαν την αναβάθμιση των ΤΕΙ σε ΑΕΙ με ονομασία: «Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού». Α! ρε ξύλο/βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται οι φαιδρό-λάγνοι!

Υ.Γ. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να στενοχωρήσω όσους παρασύρθηκαν και έλαβαν μέρος στο Ευρώ-κοινοβουλευτικό κομματικό πανηγυράκι.

Έχω όμως μία απορία:

Θα ολοκληρώσουν άραγε την (εκλογική/δημοκρατική) ευτυχία τους (συμ) μετέχοντες και στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές (σε περίπτωση βέβαια που διεξαχθούν κάτω από παρόμοιες συνθήκες παραπλάνησης και ευτελισμού);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here