Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας.

0
283

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, υπέγραψε την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, με την ανάδοχο εταιρία «Χωροτεχνική Α.Τ.Ε. – Ολύμπιος Εμπορική Α.Ε.Ε.» τη σύμβαση εκτέλεσης έργου με τίτλο:

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ»

ύψους 1.114.175,82 € το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Το έργο περιλαμβάνει 25 σημεία παρακολούθησης της πίεσης, της στάθμης, της παροχής αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού προς τους πολίτες.

Ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο οι δεξαμενές, οι γεωτρήσεις και τα προωθητικά αντλιοστάσια του εξωτερικού υδραγωγείου ενώ ταυτόχρονα γίνονται παρεμβάσεις εντός του πολεοδομικού ιστού για να καταστεί δυνατός ο έλεγχος της επάρκειας, της πίεσης, της παροχής αλλά και της ποιότητας σε ολόκληρη την υδροδοτούμενη περιοχή.

Με την υλοποίηση του έργου αυτού, που θα διαρκέσει περίπου 15 μήνες, θα βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του δικτύου, θα ελαχιστοποιηθούν οι θραύσεις των αγωγών μέσω της εξελιγμένης διαχείρισης πίεσης που εφαρμόζεται ενώ θα μειωθούν δραστικά οι απώλειες νερού με ταυτόχρονη μείωση του ενεργειακού κόστους παραγωγής και διανομής του.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης ολόκληρης της λειτουργίας του υδροδοτικού συστήματος μέσω του δικτύου επικοινωνιών που θα εγκατασταθεί και θα προσδώσει άριστη λειτουργική δυνατότητα που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτή.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο υποδομής, που αναβαθμίζει την ποιότητα και την επάρκεια νερού, συμβάλει καταλυτικά στην εξοικονόμηση του νερού καθώς αντιμετωπίζει και τα προβλήματα διαρροών που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Με την εγκατάσταση του, αναβαθμίζεται η λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία, μέσα από ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον αφού παρέχει την αδιάκοπη τροφοδοσία νερού, διασφαλίζει ο απαιτούμενο έλεγχο ποιότητας, μειώνει δραστικά τα λειτουργικά έξοδα και εξυπηρετεί τους καταναλωτές άµεσα και αποτελεσµατικά», δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το 2010 επί Δημαρχίας Β. Ταμβάκη υπήρχαν ανείσπρακτα τέλη υδρεύσεως ύψους 1.736.000,00 ευρώ λόγω κακοδιαχείρισης / διαρροών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νέας Ερυθραίας!

Στις 12/01/2013 το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, που ανερχόταν στα 1.934.000,00 ευρώ, συμφωνήθηκε να αποπληρωθεί σε 48 δόσεις! Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους αυτού προερχόταν από το προβληματικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Νέας Ερυθραίας!

ΕΡΩΤΟΥΜΕ κ. Χιωτάκη ΓΙΑΤΙ, όταν αναλάβατε την δημαρχία του ενιαίου Δήμο Κηφισιάς, δεν μεριμνήσατε έγκαιρα να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σύστημα ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας……για να μην επωμισθεί ο Δήμος Κηφισιάς (και κατ΄ επέκταση οι Δημότες) να πληρώνει άδικα ένα τόσο μεγάλο χρέος που δημιουργήθηκε από το 2010 με δόσεις;;

Η εφημερίδα Kifisia Press το 2010 σε σχετικό ρεπορτάζ είχε αναφέρει την εν λόγω κακοδιαχείριση / διαρροών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νέας Ερυθραίας!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here