Υπερηφάνεια και Δέος εν πτήσει: Δημοκρατία και Ελευθερία πάντα θα θριαμβεύουν. Συγκίνηση από το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 ΖΕΥΣ.

0
418

«Ελληνίδες Έλληνες, από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ», είπε στο μήνυμά του για την 80η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και πρόσθεσε:

«Ένα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

H μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο ακριτικό μας Καστελόριζο.

Μια Ελληνική σημαία με τεράστιες διαστάσεις 21Χ35 μέτρα κυματίζει από το πρωί, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, στο ακριτικό και πανέμορφο Καστελόριζο.

Όπως αναφέρει ο Κώστας Ασημακόπουλος στο «ethnos.gr» η σημαία γίγας ζυγίζει 100 κιλά με συνολικό εμβαδόν 750 τετραγωνικών μέτρων ενώ είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από μετάξι.

Η Ευτυχία Πενταράκη στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Open “Ώρα Ελλάδας” μετέδωσε πως λόγω του μεγέθους και του βάρους επιστρατεύτηκε ειδικός γερανός για να ανυψώσει τη σημαία.

Όπως έγινε γνωστό η ιδέα της ανύψωσης της σημαία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και με αφορμή την Επέτειο του Όχι, ανήκει σε μια ομάδα Κρητικών, οι «Bloblos», που δικά τους έξοδα, έφτασαν στο Καστελόριζο, φέρνοντας μαζί τους μια Ελληνική σημαία γίγας, για να την υψώσουν στην ακριτική γη.

Μάλιστα ο γερανός έφτασε στο νησί από τη Ρόδο και επιλέχθηκε ειδικό σημείο ώστε να μπορέσει να ανέβει σε αυτόν τον ιδιαίτερο ιστό, αλλά ταυτόχρονα να είναι ορατή η σημαία, ακόμη και από απέναντι Τουρκικά παράλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here