ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ.

0
154

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε φέτος στον Δήμο Κηφισιάς η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Το κέντρο της Νέας Ερυθραίας πλημμύρισε με τα χρώματα της γαλανόλευκης με μεγάλους πρωταγωνιστές της παρέλασης τα νιάτα του Δήμου μας.

Τη παρέλαση παρακολούθησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως όπου μαζί με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και εκπροσώπους: της Βουλής, της Περιφέρειας, της Εκκλησίας,  της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κομμάτων, του Δήμου, Φορέων, Εκπαιδευτικών και Πολιτών, χάρισαν δικαιότατα το θερμό τους χειροκρότημα στην μαθητιώσα νεολαία.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, όπου τελέσθηκε Δοξολογία, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος.

Μετά την δοξολογία ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων στη Νέα Ερυθραία και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων-Βουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και των Κομμάτων.

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική  “Ανδρέας Κατεβαίνης” του Δήμου Κηφισιάς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό. Ο πανηγυρικός λόγος της Εθνικής μας εορτής, εκφωνήθηκε από την μαθήτρια της 3ης Λυκείου Βίκυ Ζωντανού, από το Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας.

Πρόκειται για κίνηση τιμής και εμπιστοσύνης στα νιάτα του Δήμου μας η οποία υλοποιείται τα τελευταία χρόνια με απόφαση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου. Την νεαρή μαθήτρια προλόγισε ο κ. Θωμάκος ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους- καθηγητές και στους επίσημους «Χρόνια Πολλά Ελεύθερα και Ασφαλή. Ζούμε για τη νέα γενιά για να της προσφέρουμε ένα Ασφαλές Μέλλον με Καινοτομίες».

Η νεαρή μαθήτρια στην ομιλία της επεσήμανε τη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, της διπλής γιορτής του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. «Η σημερινή γιορτή μας διδάσκει να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο, ότι ακόμα κι αγαθά όπως η ελευθερία και η δημοκρατία, δεν είναι κεκτημένα, ούτε δεδομένα.

Απαιτούν θυσίες και καθημερινή επαγρύπνηση. Όπως είπε και ο ποιητής μας Ανδρέας Κάλβος, «θέλει αρετή και τόλμην η ελευθερία». Ακόμα, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη ότι πάντα υπάρχει ελπίδα. Γιατί αν ένα ολόκληρο έθνος κατάφερε να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, τότε σίγουρα κι εμείς μπορούμε πάντα να ελπίζουμε σ’ένα καλύτερο μέλλον».

Κλείνοντας την ομιλία της η μαθήτρια Βίκυ Ζωντανού έστειλε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας  με τα λόγια του στρατηγού  Μακρυγιάννη και  την προτροπή να προσπαθούμε ενεργά για να είμαστε «εις το ‘εμείς’ κι όχι εις το ‘εγώ».

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Χίου, η οποία  παιάνιζε καθόλην τη διάρκεια της παρέλασης πατριωτικά εμβατήρια. Ακολούθησε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας»  και το Περιφερειακό τμήμα χορού Κηφισιάς- Λύκειο Ελληνίδων με παραδοσιακές στολές.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά και οι πρόσκοποι, οι οδηγοί και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου παρέλασαν με παλμό και  υπερηφάνεια. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Αναξαγόρειου Λυκείου παρέλασαν με το πένθος στο πέτο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Με το μηχανοκίνητο τμήμα τους, παρέλασαν οι Εθελοντές Διασώστες Δασοπυροσβέστες.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου ολοκληρώθηκε με το Χορευτικό Τμήμα του Νομικού Προσώπου «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς το οποίο χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, σε διδασκαλία Κατερίνας- Τατιάνας Τσιάμα. Το τμήμα συνόδευε η υπεύθυνη του Χορευτικού, μέλος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Στέλλα Κονιτοπούλου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις οργάνωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη σε συνεργασία με το Γραφείο Δημάρχου. Τελετάρχης των εκδηλώσεων ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Παναγιώτης Πάλλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here