Υπογράφηκε τελικά το εργοστάσιο βιομάζας στο Καλυφτάκι!

0
338

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Καλογερόπουλος τελικά υπέγραψε την άδεια για την εγκατάσταση στο Καλυφτάκι εργοστασίου καύσης βιομάζας για παραγωγή ενέργειας παράγοντας ενέργεια.

Εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη, αφού ο Δήμος Κηφισιάς άργησε χαρακτηριστικά να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την εγκατάσταση του εργοστασίου, ενώ υπάρχουν ισχυρισμοί ότι λίγο καιρό πριν, ο Δήμαρχος είχε δώσει τη συγκατάθεσή του. Έτσι λοιπόν η Περιφέρεια ενέκρινε την περιβαλλοντική μελέτη της εταιρίας.

Οι κάτοικοι στο Καλυφτάκι ετοιμάζονται για προσφυγή στο ΣτΕ ώστε να ακυρωθεί η άδεια που παραχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχουν στα χέρια τους έγγραφα που αποδεικνύουν το παράνομο της απόφασης.

Μαζί τους δήλωσε, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέφερε ότι θα ζητήσει από την οικονομική επιτροπή του Δήμου την προσεχή Τρίτη, να προσλάβει δικηγόρο για να καταθέσει την προσφυγή στο ΣτΕ.

Επειδή όμως και οι δικηγόροι άνθρωποι είναι και λάθη κάνουν, ακόμη κι αν είναι δικηγόροι του Δήμου, οι κάτοικοι για ασφάλεια προτίθενται να κινηθούν και μόνοι τους δικαστικά, με δικούς τους δικηγόρους για «σιγουριά»!

Μέχρις ότου να εκδικαστεί η υπόθεση, λογικά, θα έχουν τελειώσει και οι εκλογές, οπότε ο κ. Χιωτάκης θα μπορέσει να κατέβει ως υποψήφιος με το «λάβαρο» ότι αγωνίστηκε για να μη γίνει το εργοστάσιο!!

Παρόλα αυτά όμως, οι κάτοικοι στο Καλυφτάκι του καταλογίζουν ότι «εποίησε την νήσσα» αφού γνώριζε το θέμα και είχε δώσει σιωπηρά την συγκατάθεσή του αλλά δεν το έφερνε επίτηδες για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μην το πάρουν χαμπάρι οι ίδιοι….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here