Υποναύαρχο επί τιμή έκανε ο Πάνος Καμμένος την καραβοκύρισσα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Η ΝΔ ειρωνεύεται!

0
246

Να σημειωθεί ότι πρώτοι οι Ρώσοι απένειμαν τον τίτλο του ναυάρχου επί τιμή στη Μπουμπουλίνα μετά τον θάνατό της, παγκόσμια μοναδικότητα για γυναικεία μορφή.

Δυστυχώς, η πατρίδα της Ελλάδα δεν είχε τιμήσει στρατιωτικά μέχρι σήμερα την πολεμική της αξία και τις θυσίες της για το έθνος.

Την αδικία αυτή διόρθωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που απένειμε τιμητικά τον βαθμό στην ηρωίδα 193 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την υπογράφει ο Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος με ημερομηνία 25 Απριλίου 2018.

Ωστόσο, σε ένα πρωτοφανές εθνομηδενιστικό και αντεθνικό ξέσπασμα, η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ έσπευσαν να ειρωνευτούν και να καθυβρίσουν την απόφαση.

Η Λασκαρίνα «Μπουμπουλίνα» Πινότση (11 Μαΐου 1771 – 22 Μαΐου 1825) ήταν από τις σημαντικότερες πολέμαρχους της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Παντρεύτηκε δυο φορές, στην ηλικία των 17 με τον Σπετσιώτη Δημήτριο Γιάννουζα και στην ηλικία των 30 ετών με τον Σπετσιώτη πλοιοκτήτη και πλοίαρχο Δημήτριο Μπούμπουλη.

Και οι δυο σκοτώθηκαν από Αλγερινούς πειρατές. Της άφησαν, ωστόσο, μια τεράστια περιουσία, την οποία ξόδεψε εξ ολοκλήρου για να αγοράσει καράβια και εξοπλισμό για την Ελληνική Επανάσταση.

Όταν η Μπουμπουλίνα έγινε χήρα για δεύτερη φορά, είχε έξι παιδιά: τρία από τον πρώτο της γάμο, τον Ιωάννη, τον Γεώργιο και τη Μαρία, και τρία από τον δεύτερο γάμο της: την Σκεύω, την Ελένη και τον Νικόλαο.

Επίσης είχε και τεράστια περιουσία την οποία είχε κληρονομήσει από τους συζύγους της, έχοντας υπό την κατοχή της πλοία, γη και χρήματα (τα μετρητά που είχε κληρονομήσει από τον Μπούμπουλη ήταν πάνω από 300.000 τάλαρα).

Κατάφερε να αυξήσει την περιουσία της με σωστή διαχείριση και εμπορικές δραστηριότητες.

Αρχικά έγινε συνέταιρος σε αρκετά πλοία ενώ αργότερα κατασκεύασε τρία δικά της, το ένα από τα οποία με το όνομα Αγαμέμνων πήρε μέρος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, μήκους 48 πήχεων και έχοντας 18 κανόνια, η ναυπήγηση του οποίου κόστισε 75.000 τάλαρα.

Το όνομα αυτό το έδωσε στη ναυαρχίδα της από τον ομηρικό βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα, που οδήγησε τους Έλληνες στον Τρωικό πόλεμο.

Αυτό δείχνει πόσο τιμούσε η Μπουμπουλίνα την ελληνική ιστορική της κληρονομιά και τι συμβόλιζε το όνομα του πλοίου της.

Η Μπουμπουλίνα, έχοντας γίνει ήδη μέλος της Φιλικής Εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη, που προετοίμαζε την ελληνική επανάσταση, και όντας η μόνη γυναίκα που μυήθηκε σε αυτή, στον κατώτερο βαθμό μύησης αφού οι γυναίκες δεν γίνονταν δεκτές, καθώς γυρνούσε στις Σπέτσες, αγόραζε μυστικά όπλα και πολεμοφόδια από τα ξένα λιμάνια, τα οποία μετά έκρυψε στο σπίτι της, ενώ ξεκίνησε την κατασκευή του πλοίου Αγαμέμνων, της ναυαρχίδας της, η οποία ολοκληρώθηκε το 1820.

Για τη ναυπήγηση του Αγαμέμνονα καταγγέλθηκε στην Υψηλή Πύλη ότι ναυπήγησε κρυφά πολεμικό πλοίο, αλλά η Μπουμπουλίνα κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή του δωροδοκώντας τον απεσταλμένο Τούρκο επιθεωρητή στις Σπέτσες και πετυχαίνοντας την εξορία αυτών που την κατήγγειλαν.

Όταν ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση, είχε σχηματίσει δικό της εκστρατευτικό σώμα από Σπετσιώτες, τους οποίους αποκαλούσε «γενναία μου παλικάρια».

Είχε αναλάβει να αρματώνει, να συντηρεί και να πληρώνει τον στρατό αυτό μόνη της όπως έκανε και με τα πλοία της και τα πληρώματά τους, κάτι που συνεχίστηκε επί σειρά ετών και την έκανε να ξοδέψει πολλά χρήματα για να καταφέρει να περικυκλώσει τα τουρκικά οχυρά, το Ναύπλιο και την Τρίπολη. Έτσι τα δύο πρώτα χρόνια της επανάστασης είχε ξοδέψει όλη της την περιουσία.

Το 1825 και ενώ η Μπουμπουλίνα ζούσε στις Σπέτσες, πικραμένη από τους πολιτικούς και την εξέλιξη του Αγώνα και έχοντας ξοδέψει όλη την περιουσία της στον πόλεμο, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά σε μεγάλο κίνδυνο.

Στις 12 Φεβρουαρίου ο Αιγύπτιος ναύαρχος Ιμπραήμ Πασάς με έναν τουρκοαιγυπτιακό στόλο, αποβιβάζεται στο λιμάνι της Πύλου στην Πελοπόννησο με 4.400 άντρες, σε μια τελευταία προσπάθεια να σταματήσει την επανάσταση.

Η Μπουμπουλίνα, παραμερίζοντας την δυσαρέσκειά της για τους πολιτικούς και καθοδηγούμενη μόνο από την φιλοπατρία της, άρχισε να προετοιμάζεται για νέες μάχες όταν έρχεται όμως τότε το άδοξο τέλος της, στις 22 Μαΐου 1825.

Ο μικρότερος γιος της από τον πρώτο της γάμο, ερωτεύεται την κόρη της πολύ πλούσιας οικογένειας των Κουτσαίων στις Σπέτσες.

Οι Κουτσαίοι ήταν πάρα πολύ πλούσια οικογένεια και πρόκριτοι των Σπετσών, οι οποίοι όμως δεν ήθελαν τον γάμο μεταξύ των δύο οικογενειών διότι η Μπουμπουλίνα είχε ξοδέψει πια την τεράστια περιουσία της και είχε παραπέσει οικονομικά.

Υπάρχει και η εκδοχή ότι η κοπέλα αυτή, Ευγενία Κούτση, ήταν ήδη λογοδοσμένη να πάρει κάποιον άλλον πλουσιότερο Σπετσιώτη.

Οι δύο νέοι όμως αγαπιούνται, κλέβονται και πηγαίνουν στο σπίτι του πρώτου άντρα της Μπουμπουλίνας, του Δημητρίου Γιάννουζα. Η Μπουμπουλίνα μαθαίνει το γεγονός και πάει και αυτή στο σπίτι να δει τι γίνεται.

Λίγο αργότερα καταφθάνουν και οι Κουτσαίοι πολύ εξαγριωμένοι με την απαγωγή, την οποία θεώρησαν μεγάλη προσβολή, σύμφωνα με τα έθιμα της εποχής.

Κατά τη διάρκεια μιας πάρα πολύ μεγάλης λογομαχίας μεταξύ Μπουμπουλίνας και Κουτσαίων, o Ιωάννης Κούτσης πυροβολεί την Μπουμπουλίνα. Το βόλι, την πετυχαίνει στο μέτωπο και την αφήνει αμέσως νεκρή.

Έτσι, η Μπουμπουλίνα που αφιέρωσε όλη της τη ζωή για την απελευθέρωση του έθνους της, σκοτώθηκε άδοξα σε μια συμπλοκή.

Οι Ρώσοι μετά τον θάνατό της, της απένειμαν τον τίτλο της «Ναυάρχου», έναν τίτλο, με παγκόσμια μοναδικότητα για γυναικεία μορφή.

Νέα κατρακύλα από τη Νέα Δημοκρατία – Ειρωνεύονται την Μπουμπουλίνα

Τα ανίδεα ασπόνδυλα νέο-φιλελεύθερα γιαπάκια της μεταλλαγμένης ΝΔ, που από δεξιό κόμμα κατάντησε θίασος εθνομηδενιστών φιλελέδων, εξέδωσαν ειρωνική ανακοίνωση για την απονομή του τίτλου του «Υποναυάρχου επί τιμή» στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

Προφανώς και οι αστειάνθρωποι της ΟΝΝΕΔ αγνοούν ότι οι Ρώσοι πριν από εμάς την τίμησαν μετά τον θάνατό της απονέμοντας της τον βαθμό του ναυάρχου.

Στην ίδια κατρακύλα και ο αμετροεπής Κουμουτσάκος

Πρώτος και καλύτερος έσπευσε να κατηγορήσει για φθηνό λαϊκισμό τον Πάνο Καμμένο ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Γνωστός και ως «αμετροεπής», «συκοφάντης» και «προβοκάτορας της εξωτερικής μας πολιτικής», όπως τον έχει χαρακτηρίσει σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς.

Αυτός ο Κουμουτσάκος, ο οποίος προφανώς είναι και τραγικά ανιστόρητος, έγραψε στο Twitter:

«Πως ο φθηνός λαϊκισμός ενός ανόητου πολιτικού φτάνει στην εκμετάλλευση ακόμα και μεγάλων προσωπικοτήτων του έθνους»…..είπε ο Κουμουτσάκος που νομίζει ότι δεν είναι ανόητος, περνιέται για έξυπνος».

Υ.Γ. Τι ριμάδα σύμπτωση. Μετά τους ντόπιους εμπόρους τουρκικής ηρωίνης, ο τουρκικός τύπος επιτίθεται στον Καμμένο για την Μπουμπουλίνα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here