Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά Μητσοτάκη: Ο πλέον αποτυχημένος υπουργός – μοναδικό του επίτευγμα οι απολύσεις καθαριστριών.

0
306

«Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τα έργα και οι ημέρες του στη Δημόσια Διοίκηση είναι νωπά»: με τη φράση αυτή απαντά το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε προηγούμενη ανάρτηση για την αξιολόγηση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «πλέον αποτυχημένο υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης», ενώ τον κατηγορεί, επιπλέον, για τη σιωπή του στο προσκλητήριο αποχής από την αξιολόγηση, στο οποίο κάλεσε η προσκείμενη στην ΝΔ συνδικαλιστική παράταξη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών τους τελευταίους μήνες, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε, προωθεί μια ολιστική αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, με σύμμαχο το ανθρώπινο δυναμικό της και με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Μπροστά στις κυοφορούμενες αλλαγές και ελλείψει – προφανώς – άλλων αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων εν μέσω θέρους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα να περιγράψει τις ημέρες του στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά το δοκούν, αφήνοντας εντέχνως στη λήθη τις τυφλές απολύσεις, την καρατόμηση στελεχών της δημόσιας διοίκησης με υψηλά τυπικά προσόντα, τη διαθεσιμότητα και άλλους ευφάνταστους τρόπους δημιουργίας δεξαμενών ακαριαίων απολύσεων, με τελικό αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού κράτους».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τα έργα και οι ημέρες του στη Δημόσια Διοίκηση είναι νωπά. Όσο για τον «λαϊκισμό», ας ανατρέξει στις ανακοινώσεις της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας η οποία καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους σε αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης, τους παραδίδει βορά στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα και στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη απέναντι στο προσκλητήριο αποχής της συνδικαλιστικής του παράταξης από την αξιολόγηση συνιστά ενοχή. Ας μην ψάχνει, λοιπόν, αλλού για "λαϊκιστές" και "δυνάμεις της αδράνειας"».

Συμπερασματικώς: «η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης θα γίνει πράξη, όπως και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς δεν στοχεύει σε απολύσεις, όπως ίσως εκείνος θα επιθυμούσε, αλλά στη βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων, την επαγγελματική τους αναβάθμιση, την αξιοποίηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις με τελικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο ίδιος έχει ήδη καταγραφεί οριστικά στην ιστορία ως ο πλέον αποτυχημένος Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με μοναδικό "μεταρρυθμιστικό" επίτευγμα τις απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here