Υπό κράτηση ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση.

0
169

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση σήμερα το πρωί από την αστυνομία της Ναντέρ, καθώς πρόκειται να εξεταστεί στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενες παρατυπίες σε σχέση με τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007, έγινε γνωστό από αξιωματούχο της γαλλικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η κράτηση έχει γίνει στα πλαίσια έρευνας που διενεργεί η γαλλική αστυνομία για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου το 2007 και με βάση τις πρώτες αποκαλύψεις για την υπόθεση, που είχαν γίνει το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο της λιβυκής κυβέρνησης, που χρονολογείται από το 2006, φέρει την υπογραφή του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης, Μούσα Κούσα, και κάνει λόγο για συμφωνία Τρίπολης να προσφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ανακρίνεται για πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη κατηγορία (σ.σ παράνομη χρηματοδότηση) αν και ο ίδιος είχε προσαχθεί και το 2014 στο Κεντρικό Γραφείο καταπολέμησης της διαφθοράς και φορολογικών και οικονομικών αδικημάτων στη Ναντέρ προκειμένου να ανακριθεί για την υπόθεση.

Ένα βήμα πριν το κίνημα αλλαγής ΑΦΜ ο Σαρκοζί.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here