Φέσωσαν την αγορά, οδήγησαν ανθρώπους στην ανεργία κι εμείς τους επιστρέφουμε πίσω το φόρο!……της Μαρίας Παναγιώτου.

0
259

Πώς κατάφερε να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να ανοίξει και λογαριασμό σε μη συστημική;

Αλήθεια, τι απέγινε η Μαρινόπουλος Α.Ε., η εταιρία που τον Ιούνιο του 2016 έκανε αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα;

Υπάρχει ακόμη αυτή η εταιρία, τα περισσότερα χρέη της οποίας μεταφέρθηκαν στο νέο εταιρικό σχήμα με την επωνυμία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, δηλαδή στην οικογένεια Σκλαβενίτη, μετά τη συμφωνία διάσωσης που υπεγράφη το φθινόπωρο του ίδιου έτους;

Η έρευνα που πραγματοποιεί εδώ και καιρό η εφημερίδα «Δημοκρατία» για την οικογένεια Μαρινόπουλου και την επιχειρηματική δράση της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποκάλυψε όχι μόνο ότι η Μαρινόπουλος Α.Ε. υπάρχει, αλλά και πως ετοιμάζεται σήμερα να εισπράξει από το Ελληνικό Δημόσιο επιστροφή φόρου ύψους περίπου 8.000.000 ευρώ, από παράβολα και προκαταβολές που είχαν δοθεί για πρόστιμα (ήδη αυτήν τη στιγμή που διαβάζετε το άρθρο πιθανότατα ένα μέρος του ποσού να έχει εκταμιευτεί).

Η πληροφορία είναι πραγματικά εξοργιστική και η υπόθεση αριστοτεχνικά στημένη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα χρήματα αυτά, αντί να καταλήξουν έστω στο ταμείο της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, που εν πάση περιπτώσει ανέλαβε πολλές από τις υποχρεώσεις της Μαρινόπουλος Α.Ε., θα βρεθούν στα χέρια μελών της οικογένειας Μαρινόπουλου και συγκεκριμένα στα παιδιά του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, στον Γιώργο και τον Δημήτρη.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και τα παιδιά του ήταν αυτοί που έμειναν μέχρι τέλους στο τιμόνι της Μαρινόπουλος Α.Ε., καθώς ο αδελφός και τα ξαδέλφια του Λεωνίδα (Πάνος, Στέφανος και Πανάρας) είχαν αποχωρήσει στα τέλη του 2015.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι ο Δημήτρης Μαρινόπουλος είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα, καθώς δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο για να δώσει όρκο για την περιουσιακή κατάστασή του.

Μόλις στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχαμε τονίσει, ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνάς μας, πως εκείνες τις ημέρες επρόκειτο να συζητηθεί στο δικαστήριο η εξυγίανση της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Μας είχε προκαλέσει, μάλιστα, εντύπωση το γεγονός ότι λίγο παρακάτω στο πινάκιο επρόκειτο να συζητηθεί αίτηση πτώχευσης της εταιρίας Καρατζήμας Α. και ΣΙΑ Ε.Ε. για τη Μαρινόπουλος Α.Ε.

Εν ολίγοις, η Μαρινόπουλος Α.Ε. προφανώς ετοιμαζόταν να ρίξει οριστικά………τίτλους τέλος, όμως την τελευταία στιγμή τα δικόγραφα αποσύρθηκαν!

Έτσι, συνεχίσαμε να ψάχνουμε την κατάσταση της Μαρινόπουλος Α.Ε.

Μάθαμε, λοιπόν, ότι τα μέλη της οικογένειας, προφανώς κάτω από τη μύτη των Αρχών, έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν για την εταιρία το…..αδιανόητο, δηλαδή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Έχουν καταφέρει ακόμη να ανοίξουν εταιρικό λογαριασμό σε μη συστημική τράπεζα της νότιας περιφέρειας της Ελλάδας, που έχει υποκατάστημα και στην Αθήνα, στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο.

Αλήθεια, πώς κατάφεραν κάτι που για τον μέσο Έλληνα, ο οποίος βρίσκεται φορολογικά εγκλωβισμένος ακόμη και για χρέη ελάχιστων εκατοντάδων ευρώ, είναι πραγματικά αδύνατο;

Η βοήθεια ενός μεγάλου δικηγόρου του Κολωνακίου, που ειδικεύεται στον Πτωχευτικό Κώδικα και διατηρεί άριστες σχέσεις με τις γραμματείες της Ευελπίδων, φαίνεται πως ήταν καταλυτική στην υπόθεση.

Όπως, επίσης, και η βοήθεια μεγάλων στελεχών συστημικής τράπεζας. Η υπόθεση δεν είναι απλή. Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν συμβάλει στο να αποκτηθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα; Ποιος υπάλληλος τραπέζης βοήθησε να ανοίξει λογαριασμό η εταιρία;

Γιατί αυτά τα χρήματα θα βρεθούν στην τσέπη των ανθρώπων που βούλιαξαν χιλιάδες προμηθευτές στα χρέη και στην απελπισία, και σε αρκετές περιπτώσεις τούς οδήγησαν σε λουκέτο;

Αν αληθεύουν, μάλιστα, οι πληροφορίες μας ότι τα δύο αδέλφια κάνουν ήδη συζητήσεις προκειμένου να αποκτήσουν μονάδα ζυμαρικών και τυροκομίας, και μέσω αυτής της οδού να δραστηριοποιηθούν και πάλι στο λιανεμπόριο σε μορφή e-commerce, τότε η «made in Greece» είδηση ξεπερνά κάθε φαντασία και κάνει επιτακτική την ανάγκη να αναλάβουν άμεσα δράση οι αρμόδιες Αρχές.

Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here