Φίλησέ με σαν και πρώτα!

0
628

Το βιβλίο της ηθοποιού και συγγραφέως Δήμητρας Παπαδήμα «Φίλησέ με σαν και πρώτα» κυκλοφόρησε το 2000 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Με πένα γλαφυρή και δυνατές εικόνες η συγγραφέας αφηγείται μια ανθρώπινη ιστορία με πολλές κι ενδιαφέρουσες ανατροπές που αξίζει να τη διαβάσετε.

Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφορούν και τα βιβλία της «Χαμένο Δειλινό», «Ήθελα Κάτι να Πω…» και «Η Μανούλα πάνω απ Όλα Είναι Γυναίκα».

«Όσοι νοιώθουν μοναξιά ερωτεύονται συχνά κι ας μην είναι μόνοι! Όσοι από τη φύση τους είναι βουτηγμένοι στης μοναξιάς τα κρύα νερά ερωτεύονται με πάθος. Κάποιες στιγμές στάζουν δάκρυ , άλλά άλλες σου χαμογελούν ναζιάρικα. 

Υπάρχουν μερικές σημαδεμένες με αίμα και ελάχιστες φορτωμένες χρυσάφι. Με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο πάνω κάτω χρόνο όλες εξαφανίζονται σαν σαπουνόφουσκες.»

Η Δήμητρα Παπαδήμα όμως χειρίζεται θαυμάσια και τον ποιητικό λόγο, όπως διαπίστωσα στην ερωτική συλλογή της «Απρόσκλητος Καλεσμένος» από τις εκδόσεις Γαβρηιλίδης, η παρουσίαση της οποίας έγινε πριν λίγο καιρό από τον ποιητή και πεζογράφο Γιώργο Παναγιωτίδη και τον ποιητή Γιώργο Κοντό.

Ποιήματα διάβασαν οι ηθοποιοί Γιάννης Μποσταντζόγλου και Κατερίνα Γερονικολού. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω ένα δημιούργημά της….. 

Σε Δευτερόλεπτα
Δεν μου λείπεις εσύ
αλλά αυτό που πίστεψα πως ήσουν.
Αυτό χρειαζόμουν για να ζήσω.
Τώρα πια…
Νύχτα τη νύχτα επανέρχομαι
σε αυτό που ήμουν πριν σε γνωρίσω
μόνο και μόνο για να υπάρχω.

Κάποτε πριν από μια μέρα, μια ώρα,
ένα λεπτό
λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο
διέκρινα κάτι που έμοιαζε με φως
τώρα χάθηκε το κάποτε,
η μέρα, η ώρα,
το λεπτό.
Μαζί τους κι εγώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here