Φαλτσιανί: Καταγγέλλει δράση εγκληματικής οργάνωσης από εμπλεκόμενους της «λίστας Λαγκάρντ»!

0
215

Τεράστια επιτυχία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου και των τριών εισαγγελέων που τον συνόδευσαν στο Παρίσι, της Ελένης Τουλουπάκη, του Χρήστου Ντζούρα και του Γιώργου Καλούδη, αποτελεί η εξέταση – επιτέλους – από τις ελληνικές Αρχές του προσώπου-κλειδί στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», πρώην υπαλλήλου της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί.

Πλέον οι σκοτεινοί κύκλοι που από το 2012 προσπάθησαν να «θάψουν» την υπόθεση δεν πρέπει ούτε καν να διανοηθούν να αφαιρέσουν τη δικογραφία από τα χέρια των εισαγγελέων, αφού, όπως αποκαλύπτεται, δεν πρόκειται για μία απλή ποινική έρευνα για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, αλλά ερευνάται η δράση εγκληματικής οργάνωσης!

Η «δημοκρατία» από το 2012 έχει πρωτοστατήσει στο να ξεσκεπάσει τη δράση της και μόλις πριν από δύο εβδομάδες αποκάλυψε την έρευνα που διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή στοιχεία που διαβίβασε στη Δικαιοσύνη ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκε ο Ερβέ Φαλτσιανί ως μάρτυρας, αφορά καταγγελίες για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης από εμπλεκόμενους στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ».

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η επενδυτική ομάδα των Αγγέλου Μεταξά και Σταύρου Παπασταύρου, η οποία έλεγχε το 50% των κεφαλαίων της «λίστας Λαγκάρντ». Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κλείστηκε το ραντεβού των εισαγγελικών Αρχών κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.

Όπως όλες οι πληροφορίες δείχνουν, η αποστολή των εισαγγελέων στο Παρίσι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο μάρτυρας-κλειδί παρουσιάστηκε απόλυτα συνεργάσιμος και έδωσε στοιχεία «φωτιά» στις ελληνικές Αρχές για υπεράκτιες εταιρίες και τους διαχειριστές τους.

Καλά γνωρίζοντες την υπόθεση δεν αποκλείουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα να υπάρξει ακόμα και έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, καθώς οι εισαγγελικές Αρχές παρουσιάζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένες από τα στοιχεία που έχουν πλέον στα χέρια τους.

Αν αυτό συμβεί, δεν αποκλείεται οι «βόμβες» να επηρεάσουν και τις εκλογές!

Υ.Γ. ΑΙΔΩΣ! Κρύβουν τα ονόματα που έδωσε ο Φαλτσιανί για να μην επηρεάσουν τις εκλογές!!

Υ.Γ.1. Κατάθεση Φαλτσιανί σε 4 Έλληνες εισαγγελείς! 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here