«Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς»…..ένας νέος μεγάλος θεσμός της πόλης!

0
302

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Δημήτρης Βικέλας» κ. Σταύρο Ζαπάντη, ο ∆ήµος ήταν σε αναζήτηση µεγάλου ανοιχτού χώρου, ο οποίος να µπορεί να χρησιµοποιηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφού ο υπάρχων στο Αίθριο του ∆ηµαρχείου αποδεικνύεται έμπρακτα ότι είναι πολύ µικρός.

Tο εγκαταλειμμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Καράβελη».

Τελικά επιλέχθηκε το εγκαταλειμμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Καράβελη» στην οδό Ξενίας, Πεύκων και Ελευθερώτριας, που ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς, όπου µε ελάχιστο κόστος, χωρίς δηλαδή να τοποθετηθούν κερκίδες, αφού ο χώρος είναι ήδη διαµορφωµένος µε διαζώµατα, να εξυπηρετεί εύκολα την προσωρινή εγκατάσταση (1) κινητής θεατρικής σκηνής (2) συναρμολογούμενων εξέδρων και την τοποθέτηση τουλάχιστον 1000 καθισμάτων. 

Ο Πρόεδρος κ. Ζαπάντης αναφέρει ότι εκτός των «Μενανδρείων», ο ∆ήµος µπορεί να φιλοξενήσει µία µεγάλη διοργάνωση, το «Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς», το οποίο να γίνεται από τα µέσα Ιουνίου µέχρι τα µέσα Ιουλίου στον προαναφερθέντα χώρο ο οποίος, σύμφωνα με το εγκεκριμένο γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Κηφισιάς, έχει καθοριστεί η χρήση «υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις» η οποία εμπίπτει στην ευρύτερη χρήση «συνάθροιση κοινού».

Στην ευρύτερη αυτή χρήση περιλαμβάνεται και η χρήση γης «υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις»

Για το λόγο αυτό θα υπάρξει ένα χαλαρό πρόγραµµα – µία ή δύο εκδηλώσεις την εβδοµάδα – οι οποίες θα πραγµατοποιούνται απόλυτα µέσα στα όρια της κοινής ησυχίας και µε σεβασµό προς τους κατοίκους της περιοχής.

Tο εγκαταλειμμένο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Καράβελη».

Επίσης ο Δήμος έχει ζητήσει την συνδρομή της Αστυνομίας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Θα υπάρχει ένα λογικό αντίτιµο για να µπορούν όλοι οι κάτοικοι να παρακολουθήσουν τα δρώµενα, τα οποία θα είναι είτε θεατρικές παραστάσεις, είτε συναυλίες αγαπηµένων καλλιτεχνών.

Το «Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς» αναμένεται να καθιερωθεί ως µεγάλος θεσµός της πόλης, όπως τα Μενάνδρεια, τα οποία έχουν αγκαλιάσει με πολύ ζέση οι Δηµότες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here