«Φιέστα» εγκαινίων των καινούργιων πολυιατρείων στην Κάτω Κηφισιά από τον Δήμαρχο και τον Υπουργό Υγείας!

0
458

Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε στον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και στο δήμαρχο Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη στις Εργατικές Πολυκατοικίες της Κάτω Κηφισιάς την Τετάρτη 18/09/2013. Υπουργός και Δήμαρχος εγκαινίασαν το δημοτικό πολυϊατρείο του Δήμου που στεγάζεται στις εργατικές κατοικίες στην Κάτω Κηφισιά, Μαρίνου Αντύπα 3.

Ο κ. Υπουργός βρήκε προφανώς την ευκαιρία να κάνει το κομμάτι του με ξένα κόλλυβα, αφού το υπουργείο του δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή στην ίδρυση ή λειτουργία του πολυϊατρείου μιας και αυτό θα λειτουργεί με εθελοντές (απλήρωτους) γιατρούς.

Παρόλο που ο ίδιος, κλείνει την ίδια στιγμή νοσοκομεία και κλινικές σε όλη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας…..το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ».

Αλλά και ο Δήμαρχος, δεν παρέλειψε να προσκαλέσει τον ομοϊδεάτη του υπουργό σε μια φιέστα δημόσιων σχέσεων, με αμοιβαίο όφελος και για τους δύο, έτσι τουλάχιστον τα σχεδίασαν.

Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί στις 6:30 το απόγευμα. Από τις 3:00 το μεσημέρι όμως, χάλασε ο αγωγός του νερού μπροστά από το πολυιατρείο!

Τίποτα όμως δεν μπορούσε να χαλάσει τη φιέστα. Το νερό λοιπόν κόπηκε για τους κατοίκους, και οι εργασίες επισκευής άρχισαν μετά τη λήξη των εγκαινίων, αργά το βράδυ. Όπως βλέπετε η εξουσία έχει τις προτεραιότητές της!

Στα εγκαίνια παρενέβησαν η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»……«χαλώντας τη σούπα» των εγκαινίων!

Δείτε το σχετικό βίντεο….

{videobox}Urf9edzPgOE{/videobox}

Με πανό «Παιδεία – Υγεία – Ρεύμα και Νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό» της Επιτροπής Αγώνα, και «Δεν θα περάσουν οι απολύσεις, Όχι στο κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, Δωρεάν Υγεία για όλους» του σωματείου, συνεχή συνθήματα που υποχρέωσαν σε διάλογο το δήμαρχο και τον υπουργό και έδωσαν το δικό τους στίγμα στη σεμνή τελετή!

Η Δημοτική Κίνηση – Παράταξη ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε όσον αφορά το κλείσιμο εδώ και δύο χρόνια του πολυιατρείου, καθώς και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα για την κατασκευή των πολυιατρείων, που εγείρουν ερωτηματικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και για τη χρήση τους, χαιρέτισε και στήριξε αυτή την προσπάθεια του Δήμου, αρκεί τα πολυιατρεία να λειτουργούν σύμφωνα με αυτό που λεει το όνομά τους, δηλαδή, θα έχουν πολλές ειδικότητες και θα τα επισκέπτονται οι ανασφάλιστοι πολίτες χωρίς κανένα οικονομικό τίμημα.

Διαφωνώντας όμως κάθετα με την παρουσία του Υπουργού Υγείας στην τελετή των εγκαινίων, ο οποίος συμβολίζει με τον χειρότερο τρόπο το «ΕΡΓΟ» της υποταγμένης στην τρόικα δικομματικής συγκυβέρνησης και στον χώρο της υγείας, η Δημοτική Κίνηση- Παράταξη ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς δεν παρευρέθηκε!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here