Φτηνή Προπαγάνδα: Η Άγκυρα δημοσίευσε βίντεο με το Oruc Reis να συνοδεύεται από πολεμικά πλοία.

0
471

Στην προσπάθεια της να τονώσει το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η Κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν δημοσίευσε βίντεο με το ερευνητικό Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, προφανώς στην περιοχή του Καστελόριζου.

Την ίδια στιγμή φαίνεται να δίνει και απάντηση στις προσπάθειες των ξένων για διάλογο με την Ελλάδα, με ένα μήνυμα στο Twitter, που ανάρτησε σήμερα το πρωί το υπουργείο Άμυνας της κατοχικής δύναμης.

Στην ουσία, αλλά χωρίς να το λέει, δημοσιοποιεί το μήνυμα που έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Ότι δηλαδή για να εισέλθει στη διαδικασία του διαλόγου, πρέπει το ερευνητικό Oruc Reis να συνεχίσει τις έρευνες.

Η Ελλάδα απέρριψε την απαράδεκτη τουρκική θέση και τόνισε ότι του διαλόγου προηγείται η απόσυρση των Τουρκικών Δυνάμεων.

Το μήνυμα στο Twitter, περιλαμβάνει και το βίντεο που δείχνει το Oruc Peis περικυκλωμένο από τουρκικά πολεμικά πλοία. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Δυνατό, σταθερό και ισχυρό!

Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν και να προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Peis, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here