Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

0
236

Ήταν κάποτε στις 10 Δεκεμβρίου του 2014,όταν τηλεφώνησα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας στην Κηφισιά για να αναφέρω ότι :

1)Στη γωνία Κοκκιναρά και Δρυάδων, ο σιδερένιος στύλος που κάποτε έφερε τις αντίστοιχες πινακίδες των δύο αυτών δρόμων, εδώ και μήνες στέκει φαλακρός – χωρίς πινακίδες – και γέρνει επικίνδυνα υπό γωνία που θα ζήλευε και ο ήλιος πριν από τη δύση του!

Μου είπαν ότι το θέμα θα αναφερθεί αρμοδίως προς τακτοποίηση.

2)Επίσης σ' αυτό το περσινό μου τηλεφώνημα ανέφερα ότι στο άλλο άκρο της οδού Δρυάδων και επί του πεζοδρομίου της οδού Πόντου, ο στρογγυλός καθρέφτης που σώζει ζωές ανύποπτων οδηγών, εδώ και πολλούς μήνες φέρει επάνω του τα σημάδια της αλιτήριας και κακοήθους συμπεριφοράς του ασυνείδητου παλιανθρώπου που κατέστρεψε τον καθρέφτη αυτόν με τα ολέθρια Graffity που στάζουν μέσα από τα εσώψυχα του.

Μου είπαν και πάλι από την Υπηρεσία ότι το θέμα θα το προωθήσουν προς τακτοποίηση.

Η αλήθεια είναι ότι «θαύματα» στον τόπο μας δεν γίνονται εύκολα. Έτσι λοιπόν, έχοντας εμπεδώσει αυτήν την αλήθεια του: «κράτα μικρό καλάθι», ως προς την απάντηση του ότι «θα το προωθήσουμε αρμοδίως κ.λ.π.», περίμενα μέχρι την 30ή Ιανουαρίου 2015, δηλαδή ένα μήνα και είκοσι μέρες πριν……ξαναενοχλήσω την Υπηρεσία που μέχρι τότε δεν είχε κατορθώσει να ανταποκριθεί στην – από ότι φαίνεται – δύσκολη λύση του…..πολυσύνθετου προβλήματος μου στην οποία φαίνεται να τους είχε εμπλέξει το αίτημα μου.

Στη γωνία Κοκκιναρά και Δρυάδων, ο σιδερένιος στύλος που κάποτε έφερε τις αντίστοιχες πινακίδες των δύο αυτών δρόμων!

Γι' αυτό λοιπόν το λόγο τηλεφώνησα και πάλι δώδεκα μέρες μετά, στις 11/02/2015 και ξαναείπα τον πόνο μου στην όντως ευγενέστατη κυρία που σήκωσε το τηλέφωνο της Τεχνικής Υπηρεσίας και τώρα πλέον περιμένω και πάλι τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα μου που αφορούν βέβαια και ολόκληρη τη γειτονιά μας.

Στον τόπο μας δυστυχώς προσπαθούμε πολύ συχνά να γλιτώνουμε χρόνο, ευθύνες και μπελάδες και βολευόμαστε με το να παραπέμπουμε τις όποιες δυσκολίες μας κλπ, στο περίφημο εκείνο «τα παράπονα σας στον Δήμαρχο!!».

O στρογγυλός καθρέφτης που σώζει ζωές ανύποπτων οδηγών με τα ολέθρια Graffity επί του πεζοδρομίου της οδού Πόντου!

Εγώ εν προκειμένω ασφαλώς θα απαλλάξω πλήρως τον Δήμαρχο από τέτοιου είδους απασχολήσεις και παράπονα που αφορούν βεβαίως άλλους εντεταλμένους . Αλίμονο να είναι ο Δήμαρχος κάθε φορά ο άμεσα υπόλογος για κάθε λεπτομέρεια.

Οι όποιοι όμως αρμόδιοι που έχουν την ευθύνη επί του συγκεκριμένου θέματος, έχω τη γνώμη ότι δεν πρέπει να εκθέτουν τον Δήμο στο σύνολο του και δι' αυτού και τον εκάστοτε Δήμαρχο επειδή αυτοί οι ίδιοι αποφεύγουν η δεν μπορούν για κάποιο λόγο που αυτοί γνωρίζουν, να ενεργούν υπεύθυνα και έγκαιρα.

Εάν όμως όντως συμβαίνει να υπάρχουν εμπόδια για την ορθή εξάσκηση των υπηρεσιών τους, τότε νομίζω ότι έχουν υποχρέωση να το γνωρίσουν αρμοδίως και ίσως να μας το πουν και σε μάς, για να τούς απαλλάξουμε από κάθε μας υπόνοια ότι πιθανώς ορισμένοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Έτσι πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα προκόψουμε περισσότερο……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here