«ΦΩΝΗ» σε κάθε συνοικία δίνει ο Δήμος Κηφισιάς.

0
341

Με μία καινοτόμο πρωτοβουλία των  Ηλεκτρονικών Συνοικιακών Συνελεύσεων….

Ως φυσική συνέχεια των Συνοικιακών Συνελεύσεων σε γειτονιές του Δήμου Κηφισιάς, ακολουθούν – και μάλιστα σε περίοδο υγειονομικής κρίσης – οι Ηλεκτρονικές Συνοικιακές Συνελεύσεις.

Με μία καινοτόμο πρωτοβουλία, ο Δήμος Κηφισιάς επιχειρεί να δώσει «φωνή» σε κάθε συνοικία του, με στόχο να μεταφέρονται προτάσεις και προβλήματα των πολιτών στη Διοίκηση.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Δημοτική Αρχή:

«Ο δίαυλος επικοινωνίας για ανταλλαγή απόψεων και ουσιαστικό διάλογο είναι πλέον ηλεκτρονικός καθώς η τεχνολογία παρέχει τα μέσα που μπορούν να μας φέρουν κοντά από την άνεση του σπιτιού μας. Είναι η φυσική συνέχεια μετά από πάνω από 150 συνελεύσεις στις γειτονιές του Δήμου μας λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά και της διευκόλυνσης των πολιτών να λάβουν μέρος στις συμμετοχικές διαδικασίες.

Ο Δήμος Κηφισιάς εφαρμόζει την Ηλεκτρονική Δημοκρατία, πρόγραμμα το οποίο έχει αναπτυχθεί σε ελάχιστες Ευρωπαϊκές πόλεις. Με την εφαρμογή αυτή ενισχύεται η σχέση του με τους πολίτες, η οποία καλλιεργήθηκε μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων (2015) και των Συνοικιακών Συμβουλίων (2017)».

Πλέον, οι τακτικές συνεδριάσεις σε επίπεδο συνοικίας οι οποίες πραγματοποιούνταν σε δημόσιους χώρους όπως σχολεία και ΚΑΠΗ, θα γίνονται μέσω της εφαρμογής  ΕΔΩ……

Θα είναι απαραίτητη η αυθεντικοποίηση των χρηστών και με την αναγραφή της οδού κατοικίας τους θα εντάσσονται αυτόματα στη συνέλευση της περιοχής τους.

Η εφαρμογή έχει τις δυνατότητες:

  • Live συμμετοχής σε Συνοικιακή Συνέλευση
  • Αποστολής προβλήματος
  • Αποστολής προτάσεων
  • Διενέργειας ψηφοφοριών

Καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συνέλευση της συνοικίας τους, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Δημοκρατίας και αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Νικήτας Κόκκαλης, επισημαίνουν ότι μέσω αυτής της διαδικασίας:

  • Θα εντοπίζονται τα προβλήματα της γειτονιάς.
  • Θα επιλύονται τα μικρά και καθημερινά τεχνικά θέματα που απαιτούν την άμεση παρέμβαση κάποιου συνεργείου.
  • Θα δρομολογούνται έργα και προτάσεις για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες των Συνοικιακών Συνελεύσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here