Φωτιά στην Κάτω Κηφισιά: Έκκληση για άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων στην Κηφισιά.

0
463

Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες  σε οικόπεδο και έκαψε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καλυφτάκη, ο Δήμος Κηφισιάς επαναλαμβάνει την έκκληση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων για την ανάγκη καθαρισμού τους.

Τα ξερά χόρτα μπορούν να αποτεθούν στο οδόστρωμα κατόπιν προ-συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, που θα φροντίσει για την αποκομιδή τους.  Από το νόμο προβλέπεται επιβολή προστίμων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγει έρευνα για τα αίτια της σημερινής πυρκαγιάς στην περιοχή Καλυφτάκη, η οποία σβήστηκε γρήγορα χάρη στην άμεση παρέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο με 13 πυροσβέστες, 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Η  Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς ήταν από την πρώτη στιγμή στο σημείο και συμμετείχε στην κατάσβεση με τρεις υδροφόρες και 6 άνδρες.

Στην προσπάθεια συνέδραμαν δυνάμεις από όμορους Δήμους και Εθελοντές.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σχεδόν κάθε χρονιά έχουμε μια πυρκαγιά στην περιοχή της ΟΥΛΕΝ, λόγω των μεγάλων αφρόντιστων οικοπέδων που δε έχουν ενταχθεί στο σχέδιο και φαίνονται πλήρως  εγκαταλειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν μέσα στο συνεχή φόβο να εγκλωβιστούν σε κλοιό φωτιάς αφού όποιος γνωρίζει τη περιοχή βλέπει μικρά δρομάκια με δύσκολη διαφυγή και ξερά χόρτα στο δρόμο, να γειτνιάζει με τα οικόπεδα.

Μάλιστα η οδός Μουστάκα ένας στενός δρόμος είναι αυτός που χρησιμοποιείται για υπέρ-τοπική κυκλοφορία για όσους από την Κάτω Κηφισιά θέλουν να βγουν στην Εθνική παρακάμπτοντας τη  Καλυφτάκη, που έχει πάντα μποτιλιάρισμα.

Έτσι αμάξια διασταυρώνονται επικίνδυνα, μπορεί κάποιος έξυπνος να πετάξει και κάποιο τσιγάρο και το κακό γίνεται στη στιγμή.

Πέρυσι είχε μπει φωτιά σε οικόπεδο πάνω στο δρόμο αλλά και σε ένα άλλο χωράφι πιο μέσα και αυτό είχε ανησυχήσει τους κατοίκους για περίπτωση κάποιου εμπρησμού αλλά δεν είχε βγει κάτι. Το γεγονός είχε αποδοθεί σε ξερά χόρτα στο ακαθάριστο οικόπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here