Φωτιά στο Μάτι: Πύρο-θύελλα κατηγορίας 7-H…η 2η πιο φονική πυρκαγιά του 21ου αιώνα.

0
465

Φωτιά στο Μάτι: Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσιοποιεί νέα δεδομένα για τη φονική πυρκαγιά.

Σαν σήμερα, τρία χρόνια πριν η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι προκάλεσε τον θάνατο 103 ανθρώπων. Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo.gr, αποτελεί μέχρι και σήμερα τη δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά του 21ου αιώνα παγκοσμίως.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες του meteo, η πυρκαγιά στο Μάτι εκδηλώθηκε κάτω από ακραίες πύρο-μετεωρολογικές συνθήκες και παρουσίασε ακραία συμπεριφορά πυρός, καθιστώντας αναποτελεσματική την προσπάθεια που κατεβλήθη για τον περιορισμό και τον έλεγχο της.

Υπογραμμίζουν δε πως «περιβαλλοντικές συνθήκες παρόμοιες με αυτές που καθοδήγησαν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δε θα πρέπει να αποκλειστούν στο εγγύς μέλλον, καθώς η κλιματική αλλαγή μας φέρνει αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα ακραίων δασικών πυρκαγιών, οι οποίες εύκολα μπορούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες καταστολής, ανεξάρτητα από την αφθονία και την τεχνολογία των διαθέσιμων μέσων δασοπυρόσβεσης».

Στο επόμενο βίντεο παρουσιάζεται η εξάπλωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, όπως αυτή προσομοιώθηκε από το προγνωστικό σύστημα ταχείας απόκρισης IRIS 2.0.

Ειδικότερα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η προσομοίωση που πραγματοποιήθηκε με το IRIS 2.0 υπέδειξε ακραία συμπεριφορά πυρός, με την πυρκαγιά να κατατάσσεται ως κατηγορίας 7, χαρακτηριζόμενη από συνθήκες πύρο-θύελλας.

Κ.ΕΛ.ΑΝ ΓΙΑ ΜΑΤΙ: Όνειδος για την πολιτεία και τη δικαιοσύνη το κακούργημα να παραμένει πλημμέλημα και ατιμώρητο.

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων, κ. Πάρις Κουρτζίδης, με αφορμή τη δολοφονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από εκείνη την ανείπωτη τραγωδία. Μια τραγωδία της φύσης, της κρατικής μηχανής, της κυβέρνησης Τσίπρα. Μια τραγωδία της μεγαλύτερης πολιτικής και επικοινωνιακής τυμβωρυχίας.

Αυτή η τραγωδία όμως ήταν αδυσώπητη για όλους εκείνους που έφυγαν και  δυσβάσταχτη για όσες και όσους τη βίωσαν και συνεχίζουν να τη βιώνουν.

Σήμερα, μετά από τρία χρόνια, κάθε ώρα, κάθε λεπτό που περνά, γίνεται ακόμη πιο επαχθής, απεχθής και ειδεχθής, καθώς το κακούργημα παραμένει πλημμέλημα και ατιμώρητο!

Οι δε υπεύθυνοι αξιωματούχοι του επιτελικού κράτους προκλητικά παραμένουν σε θέσεις «κλειδιά» ή και με ανεκδιήγητη θρασύτητα αναβαθμίζονται!

Όπως όλα έδειξαν, ο κύριος Τσίπρας έπεσε θύμα αρκετών ανίκανων συνεργατών και ανθρώπων…που η δική του κυβέρνηση είχε επιλέξει σε κομβικές θέσεις. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι έπεσε και θύμα μιας τραγικής, κυνικής και αδίστακτης αντιπολίτευσης. Ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και δεν δίστασε να πατήσει ακόμη και «επί πτωμάτων».

Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, ο κύριος Μητσοτάκης, ως  πρωθυπουργός πλέον, ήταν αυτός που παρουσίαζε το Μάτι, μιλώντας από το βήμα του ΟΗΕ, ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ακραίων καιρικών φαινομένων και κλιματικής αλλαγής!

Το δε Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε έρευνά του έχει αποκαλύψει ότι στο Μάτι μόνο τα δηλωμένα αυθαίρετα ήταν υπερδιπλάσια σε ποσοστό από το μέσο όρο της επικράτειας. Επρόκειτο δηλαδή για την…«τέλεια ανθρωποπαγίδα»!  Ένας οικισμός χωρίς οικιστικό σχέδιο, δρόμους, διαφυγή.

Οι άνθρωποι που επιζητούν δικαίωση στη μνήμη των νεκρών συγγενών και φίλων τους, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη είδαν τους υπαίτιους εγκληματικών χειρισμών να παραμένουν στις θέσεις τους και να προάγονται! Οι δε απομακρυσμένοι από την κυβέρνηση Τσίπρα να επιστρέφουν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη…σε ακόμη πιο νευραλγικές θέσεις! Με πρώτο και καλύτερο τον τότε «τραγικό αρχηγό» της ΕΛ.ΑΣ και πλέον γενικό γραμματέα δημόσιας τάξης!

Τελικά, ο κύριος Τσουβάλας φαίνεται ότι έκανε πολύ καλά τη δουλειά του εκείνη την εφιαλτική νύχτα. Ίσως και για αυτό να ήξερε από τον Μάρτιο του 2019 τη θέση που θα ελάμβανε μόλις κέρδιζε τις εκλογές ο κύριος Μητσοτάκης…Κι έτσι επιβραβεύθηκε!

Εμείς, ως Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων, στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα και εφιαλτικά, αλλά και των συγγενών τους που αναρωτιούνται το γιατί…προσμένοντας δικαίωση, δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε το φως να κερδίσει το σκοτάδι όσο καιρός κι αν περάσει. Ειδικά, η  υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως και οι υπαίτιοι να πληρώσουν για τα εγκλήματα τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here