ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Φωτογραφίες-Ντοκουμέντο με τους Τούρκους εντός Ελληνικού εδάφους στον Έβρο.

0
561

Η αργή αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών για όσα συνέβησαν στη θέση Μελισσοκομείο, η πρωτοφανής δήλωση του Ν. Δένδια για την παραβίαση ελληνικού εδάφους, η μη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων και η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ περί Fake News τη στιγμή που το διάβημα προς την Τουρκία ήταν γεγονός, συνθέτουν τον καμβά των διαδοχικών λαθών από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Οι ενέργειες της Τουρκίας στο Νότιο Έβρο δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως μεμονωμένο γεγονός.

Αντιθέτως, αποδεικνύουν την κλιμάκωση της προκλητικότητας των γειτόνων μετά την εργαλείο-ποίηση προσφύγων-μεταναστών αλλά και τις παραβιάσεις Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ, οι οποίες βαφτίστηκαν από την Κυβέρνηση «φορτούνα» και «σκάψιμο στη λάσπη» αντίστοιχα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Άγγελος Συρίγος: Ιδού το καθεστώς των συνόρων στον Έβρο, τι συνέβη τελικά;

Με τη συνθήκη της Λωζάννης το 1923 αποφασίσθηκε η διανομή της γεωγραφικής περιοχής της Θράκης ανάμεσα σε τρεις χώρες, στην Τουρκία που έχει το ανατολικό τμήμα (23.764 τ.χλμ) και τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, την Κωνσταντινούπολη, στη Βουλγαρία που έχει το βόρειο τμήμα, στην Ελλάδα που έχει το νότιο-δυτικό τμήμα που είναι και το μικρότερο (8.580 τ.χλμ).

Η συγκεκριμένη διανομή αντικατόπτριζε τις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις της περιόδου μεταξύ 1912-1923. Η συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στη Θράκη εκτείνεται σε μήκος 203 χιλιομέτρων.

Στο μεγαλύτερο τμήμα του ταυτίζεται με τον ρου των ποταμών Άρδα και Έβρου, εκτός από μία έκταση έντεκα χιλιομέτρων στο ύψος της Αδριανουπόλεως όπου το σύνορο μετατοπίζεται δυτικά του ποταμού. Αποτελεί το μοναδικό χερσαίο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών.

Υπήρξε αντικείμενο έντονων διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της συνδιασκέψεως της Λωζάννης διότι σχετιζόταν με το ευρύτερο εδαφικό καθεστώς της δυτικής Θράκης.

Μετά τη χάραξή της μεθορίου το 1926 συνέχισε να δημιουργεί κατά καιρούς προβλήματα που σχετίζονταν κυρίως με την μετατόπιση της κοίτης του ποταμού.

Διαβάστε την συνέχεια της εργασίας του διαπρεπούς επιστήμονα σε μορφή PDF ΕΔΩ…..

Υ.Γ. Μας δουλεύουν άγρια οι Τούρκοι στον Έβρο και η Κυβέρνηση κοιμάται. Εισέβαλαν σε Ελληνικό έδαφος φορώντας μάσκες για τον Κορωνοϊο.

Μας δουλεύουν άγρια και η Κυβέρνηση κοιμάται.

Έστησαν ολόκληρο σόου, φορώντας ακόμη και μάσκες για τον Κορωνοϊο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here