Φώφη Γεννηματά: Η κληρονόμος, ο καθηγητής και το «ζουλάπι»…….του Γ. Λακόπουλου.

0
655

Ένα στοιχείο του χαρακτήρα της που δεν είχε δείξει ως τώρα η Φώφη Γεννηματά ήταν το χιούμορ. Ότι αποκαλεί τον εαυτό της «παράταξη» και οι προβλέψεις για τον «καταλυτικό» ρόλο της στο μέλλον, εκλαμβάνονταν απλώς ως επίδειξη μικρομεγαλισμού.

Αλλά η τελευταία δήλωση της είναι ξεκαρδιστική: «Θα διαφυλάξω την ενότητα του Κινάλ».

Αν υπάρχει κάποιος σ’ αυτό το  κατασκεύασμα κόμματος που δεν έχει σχέση με την ενότητα είναι η ίδια: αφού διέλυσε το ΠΑΣΟΚ για να βάλει τη θέση του να προσωπικό της κόμμα, από την επόμενη άρχισε να διαλύει.

Ποια ενότητα; Τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ της γύρισαν τη πλάτη, ο  Θεοδωράκης κούνησε το μαντήλι, ο Θεοχαρόπουλος είναι στην πόρτα καθώς δεν προτίθεται να υποστείλει τις ιδέες του στην αλαζονεία της, ο Βενιζέλος είναι αρχηγός αλλού, ο  Σκανδαλίδης την αγνοεί, ο Λοβέρδος την προσκυνάει γιατί την έχει ανάγκη στα μπλεξίματά του, ο Ανδρουλάκης υπομένει τον αυταρχισμό της,  ο Γ. Παπανδρέου ούτε να  τη μυρίζει αλλά θέλει να βγει βουλευτής, κι όλοι μαζί κλαίνε τη μοίρα τους……

Γύρω από τη Φώφη έμεινε μια ομάδα δακτυλοδεικτούμενων, φίλων και συγγενών της που παριστάνουν το «κόμμα», και τρεις σωματοφυλακές της  στη Βουλή: Χριστοφιλοπούλου, Κεγκέρογλου και Κωνσταντινόπουλος.

Ο τελευταίος εγκρίνει τον εαυτό του επαρκή να γίνει αρχηγός και το δοκίμασε. Πάντα είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση του εαυτό του.

Οι παλιοί στο ΠΑΣΟΚ διηγούνται μια ιστορία με τον συμπατριώτη του – μακαρίτη – Τάσο Σεχιώτη. Στις αρχές της προηγουμένης δεκαετίας, λίγο πριν πεθάνει όταν έμαθε – καθώς παρακολουθούσε πάντα τα κομματικά – ότι  μπήκε στα ψηλά της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και θέλει να γίνει πολιτικός σχολίασε: «Αυτό το ζουλάπι;»

Αυτός ο Κωνσταντινόπουλος, λοιπόν, προκλητικός και ασεβής κατ’ εξακολούθηση, έβαλε στη Φώφη ένα διαγώνισμα: επιτέθηκε αγοραία στον Δημήτρη Κρεμαστινό, τον πιο ευπρεπή βουλευτή σ’ αυτό το κόμμα.

Ο καθηγητής Κρεμαστινός έχει τη διαδρομή του στην επιστήμη του και στην πολιτική. Και αν μη τι άλλο και στα δυο είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του. Αυτή φορά  έκανε ένα σχόλιο: ότι η απομάκρυνση Καμμένου βελτιώνει τις συνθήκες διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν σκέφθηκε ότι θα έπρεπε να ρωτήσει πρώτα το «ζουλάπι»- επίσης ιατρό στο επάγγελμα από κάποιο πανεπιστήμιο της Ρουμανίας -που ανέβασε το διαδίκτυο: «Λυπάμαι, ντρέπομαι πραγματικά! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Ο Κωνσταντινόπουλος, λυπάται και ντρέπεται  για τον Κρεμαστινό. Μιλάει για επιστήμη σε έναν αναγνωρισμένο επιστήμονα.  Προσπαθεί να μειώσει έναν σεμνό πολιτικό που, αν μη τι άλλο, δεν έχει εκτραπεί ποτέ και για κανέναν. Σεβασμός μηδέν.

Εκ των πραγμάτων αυτή η αγοραία συμπεριφορά πήρε χαρακτήρα τεστ για τη Γεννηματά. Αντί να βάλει τον τύπο στη θέση του – αφού θέλει να κάνει την αρχηγό – εμμέσως τον κάλυψε με τις δηλώσεις της. Κατά τον επικεφαλής και οι ακόλουθοι.

Πολλοί υποψιάζονται ότι τον υποκίνησε κιόλας. Γιατί ο καθηγητής είπε ότι ως νοήμων άνθρωπος εξετάζει τα συμφραζόμενα της Συμφωνίας των Πρεσπών προκειμένου να καθορίσει τη στάση του στη Βουλή κατά συνείδηση.

Η Φώφη τον απειλεί  με «συνέπειες». Η πρώτη είναι ο Κωνσταντινόπουλος…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here