Χάθηκε ο Έλεγχος-Καίγεται η χώρα.

0
351

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ έχει χαθεί. Η χώρα παραδόθηκε στις φλόγες. Ο κόσμος είναι φοβισμένος και οργισμένος με την εγκληματική ανικανότητα του κράτους.

Η επόμενη ημέρα τρομάζει γιατί θα βρεθούμε μπροστά στον εφιάλτη με τα καμένα.

Μαζί με τα δάση και τις περιουσίες κάηκε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας του κρατικού μηχανισμού.

Μια σειρά από εγκληματικά λάθη των αρμοδίων, η ολιγωρία που έδειξαν και οι χρόνιες παθογένειες αποκάλυψαν για μια ακόμη φορά ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται αυτό το κράτος.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για μια σειρά από παραλείψεις:

1ον) Δεν απαίτησε έγκαιρα βοήθεια σε πτητικά μέσα από γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

2ον) Δεν φρόντισε να αναβαθμίσει τα πτητικά μέσα και επαναπαύθηκε στα παμπάλαια canadair και το μοναδικό ρωσικό μεγαθήριο που αποδείχτηκε αξιόμαχο.

3ον) Δεν κινητοποίησε από την πρώτη ημέρα τις Ένοπλες Δυνάμεις για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

4ον) Άφησε τα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη να αναζωπυρωθούν ενώ γνώριζαν τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η ολιγωρία.

5ον) Άφησαν εντελώς αβοήθητη την Εύβοια σε επίπεδο πτητικών μέσων με αποτέλεσμα να αναλάβουν οι ίδιοι οι κάτοικοι να δώσουν μάχη με τη φωτιά.

Με καθυστέρηση οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν να διαρρέουν ότι οι πυρκαγιές στη Βαρυμπόμπη προέρχονται από οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών!!!

Το ερώτημα είναι ποιοι είχαν συμφέροντα να κάψουν την περιοχή.

Μήπως η ίδια η κυβέρνηση άνοιξε την όρεξη των εμπρηστών με τα σχέδια για δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων στο Τατόι;

Είναι σίγουρο ότι κάποια συμφέροντα επιδιώκουν την οικοπεδοποίηση ολόκληρης της περιοχής.

Εγκληματικό λάθος είναι και ο νόμος που επιτρέπει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε αναδασωτέες περιοχές.

Δυστυχώς η κυβέρνηση διαχειρίστηκε επικοινωνιακά και με υπεροψία μια κρίσιμη κατάσταση παραδίδοντας ολόκληρη τη χώρα στην πύρινη λαίλαπα.

Μάλιστα επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία για να δείξει ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα.

Βέβαια όταν ολόκληρη η χώρα καίγεται δεν είναι καιρός για επικοινωνιακές φιέστες γιατί η κοινωνία εξοργίζεται και δικαιολογημένα ακόμη περισσότερο.

Η αναζωπύρωση μιας μεγάλης πυρκαγιάς, τρεις ημέρες αφού τέθηκε υπό έλεγχο, μέσα στον οικιστικό ιστό της Αθήνας και με πολύ ήπιους ανέμους, δεν είναι δείγμα «υποδειγματικής λειτουργίας» του επιτελικού κράτους.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να πανηγυρίζουν και να αυτοσυγχαίρονται, την ώρα που οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε όλη τη χώρα.

Και ακόμα και η πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που υποτίθεται ότι τέθηκε υπό έλεγχο πριν μερικές μέρες, να απειλεί εκ νέου τους κατοίκους, τις περιουσίες τους και τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας.

Υπάρχει σαφής έλλειψη συντονισμού από την ηγεσία, οι άνδρες και οι γυναίκες της πυροσβεστικής δίνουν την ψυχή τους απέναντι στις φλόγες.

Υ.Γ. Σωκράτης Φάμελλος: ​ Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εφαρμόζει την πολιτική πρόληψης πυρκαγιών που παρέλαβε έτοιμη και με χρηματοδότηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με αδυναμία πρόληψης, την έλλειψη προετοιμασίας και τα σοβαρά θέματα συντονισμού και προτεραιοτήτων της πυρόσβεσης των πυρκαγιών από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρθηκε στη συνέντευξή του, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και στον δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά, το πρωί της Πέμπτης 5 Αυγούστου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here